Politika

NEDJELJOM U DVA

Vrdoljak o Agrokoru: Nije trenutak za jeftini populizam

Vrdoljak o Agrokoru: Nije trenutak za jeftini populizam
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U emisiji Nedjeljom u 2 Ivan Vrdoljak komentirao je aktualne političke događaje kao i stanje u Agrokoru

Gostujući u emisiji Nedjeljom u dva predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak otkrio je u kojoj fazi su pregovori između HNS-a i SDP-a oko zajedničkog kandidata za gradonačelnika Zagreba. Komentirao je i druge aktualne političke događaje kao i stanje u Agrokoru.

Govoreći o krizi u Agrokoru, Vrdoljak je rako da je najbitnije zadržati mir i stabilnost.  'Situacija oko Agrokora može se odraziti na BDP, prihode proračuna, na ekonomski utjecaj u regiji, na niz kooperanata i partnera Agrokora. Može se odraziti na oko 150.000 zaposlenih. To je sigurno ogroman utjecaj na hrvatsko gospodarstvo i ne treba sad gledati kroz prizmu obitelji Todorić. Ovo nije trenutak za jefitni populizam. Bitno je da zadržimo mir i stabilnost', rekao je Vrdoljak. 

Na pitanje je li ovo u Agrokoru opasno za druge velike proizvođače hrane u Hrvatskoj, Vrdoljak je potvrdio. 'Mislim da je i sastanak sazvan dobavljača i partnera u idućih nekoliko dana. To i je najveći problem - ne samo sustav Agrokora, nego sve one vezane tvrtke koje su u poljoprivrednoj industriji, prehrambenoj industriji. Zbog toga je takva ozbiljna situacija. Želim pojasniti da se ne smije dogoditi da građani Hrvatske plaćaju tuđe dugove. Ne smije se niti dovesti u pitanje pravo vlasništva i sloboda poduzetništva', rekao je Vrdoljak.

Istaknuo je da prema njegovom mišljenju svi akteri na političkoj sceni moraju smiriti situaciju i aktivno sudjelovati na način da se pripreme scenariji za ovakve situacije.  Odgovarajući kako bi država mogla pomoći u vezi s Agrokorom, kazao je da nema sve potrebne informacije pa se zato ponudio premijeru na raspolaganje, tražio sazivanje saborskog Odbora za gospodarstvo kako bi dobili širu informaciju. 

'Ne možemo dozvoliti da nas za neko vrijeme neki eksces iznenadi kao državu i da se u tom trenutku dogodi taj lanac prema dobavljačima, partnerima, prerađivačkoj industriji, prehrambenoj industriji', izjavio je Vrdoljak.


Reci što misliš!