Politika

više poslije sjednice

Predsjedništvo zagrebačkog SDP-a odlučuje o zajedničkom izlasku na izbore s HNS-om

Predsjedništvo zagrebačkog SDP-a odlučuje o zajedničkom izlasku na izbore s HNS-om
RTL Danas

Predsjedništvo zagrebačke organizaciji SDP-u u subotu održava sjednica na kojoj odlučuje hoće li na lokalne izbore u Zagrebu izaći zajedno s HNS-om.

"Riječ je o sjednici na kojoj ćemo razgovarati o tome što je zapravo naš pregovarački tim dogovorio s HNS-ovim pregovaračkim timom, to ocijeniti i donijeti odluku", rekao je novinarima prije sjednice tajnik gradskog SDP-a Dominik Etlinger.

Na pitanje novinara je li ta sjednica samo formalnost, jer je sinoć HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš načelno potvrdila da će biti i kandidatkinja SDP-a, Etlinger je odgovorio da nije riječ o formalnosti.

"Pregovori su jedan proces u kojem nitko nije u konačnici posve zadovoljan. No, ono što je nama bitno je da dogovorimo priču u kojoj ćemo zapravo promijeniti način upravljanja Zagrebom. I to je naš glavni cilj - dakle, pozitivne promjene u Zagrebu", rekao je Etlinger novinarima na pitanje ima li nezadovoljnih u redovima SDP-a. Dometnuo im je da će to morati pitati svakoga pojedinačno.

Upitan traži li HNS previše tzv. "sigurnih ulazaka" na listi za Gradsku skupštinu, Etlinger je novinarima odgovorio kako je to na njima da procijene.

Potpredsjednica HNS-a i kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak-Taritaš u petak je u izjavi za RTL potvrdila da je načelno postignut dogovor HNS-a i SDP-a o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore u Zagrebu, a potpisivanje sporazum očekuje sredinom idućega tjedna.

 Na pitanje je li SDP iznenadila jučerašnja potvrda Mrak- Taritaš da je i njihova kandidatkinja, Etlinger je rekao da nije pogledao taj TV prilog, ali je čuo za njega.

"Dakle, danas je prvi korak u procesu odlučivanja, nakon što su ti pregovori završeni. Sljedeći tjedan će biti Gradski odbor na kojem ćemo donijeti konačnu odluku", kazao je Etlinger prije sjednice Predsjedništva zagrebačkog SDP-a.


Reci što misliš!