Politika

druženje sa sugrađankama

HDZ-ovi kandidati Dukić i Longin sa sugrađanima obilježili Dan narcisa

HDZ-ovi kandidati Dukić i Longin sa sugrađanima obilježili Dan narcisa

Dan narcisa kojim se potiče svijest o prevenciji i borbi protiv raka dojke obilježen je i u Zadarskoj županiji.

Kandidati HDZ-a za gradonačelnika Zadra, Branko Dukić i župana Zadarske županije, Božidar Longin na Narodnom trgu u Zadru družili su se s građanima te su podržali podržali humanitarnu akciju prikupljanja dobrovoljnih priloga za opremanje Onkološkog odjela zadarske bolnice u organizaciji udruge Europa donna.

- Zbog dobre suradnje lokalnih stručnih službi i ministarstava, Općoj bolnici Zadar prije nešto više od mjesec dana dodijeljeno je 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova koji su, između ostalog, namijenjeni i za izgradnju i opremanje odjela za onkologiju. No, na tome se ne smije stati. Mnogi Zadrani oboljeli od karcinoma danas svakodnevno moraju putovati iz Zadra u Split, Rijeku ili Zagreb kako bi primili adekvatnu terapiju.

Naš je cilj da u Zadru imaju jednaku ili bolju njegu, a da bi se to što prije ostvarilo i mi smo kao članovi Lige protiv raka Zadar pokrenuli prije godinu danu akciju prikupljanja sredstava za aparat za zračenje vrijedan 4 milijuna eura. Mnogi su se već uključili, a svi vi koji još niste, ne dopustite da sve ostane na jednom danu u godini, istaknuo je Branko Dukić  

- Borba protiv raka dojki iznimno je važna. Zajedno ćemo se potruditi pacijentima Onkološkog odjela zadarske bolnice osigurati da više ne moraju putovati na liječenje u druge gradove, poručio je kandidat za župana Zadarske županije Božidar Longin.


Reci što misliš!