Politika

osigurano 50 milijuna kuna

Potpisivanje ugovora o projektima u lukama otvorenim za javni promet

Potpisivanje ugovora o projektima u lukama otvorenim za javni promet

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelji lučkih uprava Pule, Umag-Novigrad, Mali Lošinj, Krk, Rab, Bakar-Kraljevica-Kostrena, Novi Vinodolski, Novalja, Senj, Zadar i Vela Luka potpisat će ugovore o izgradnji, sanaciji i rekonstrukciji objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet

Ugovori su spremni i za ravnatelje lučkih uprava Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

U Hrvatskoj ima 344 luka lokalnog značaja, 65 luka županijskog značaja te 6 luka od osobitog značaja za Hrvatsku.

Ove godine osigurano je 50 milijuna kuna raspoređenih na 18 projekata u 7 obalno-otočnih županija.

U posljednjih 10 godina Hrvatska je, zajedno sa jedinicama regionalne i lokalne samouprave, uložila preko 500 milijuna kuna u lučki sustav županijskih i lokalnih luka otvorenih za javni promet.

Radi prihvata brodova u linijskom prometu, ali i plovila otočnog stanovništva, potrebna je modernizacija i izgradnja luka otvorenih za javni promet te Hrvatska prema utvrđenim kriterijima sufinancira upravo izgradnju ove infrastrukture u lukama.

Trenutno su za sufinanciranje projekata izgradnje, sanacije i rekonstrukcije luka otvorenih za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture na raspolaganju sredstva u iznosu od 50 milijuna kuna iz državnog proračuna za 2017. godinu, 80 milijuna eura iz fondova europske unije te 45 milijuna kuna iz sredstava HBOR-a.
 


Reci što misliš!