Politika

HNS-ov kandidat za riječkog gradonačelnika završio na policiji zbog grafita

HNS-ov kandidat za riječkog gradonačelnika završio na policiji zbog grafita
Goran Kovačić/PIXSELL

Kandidat HNS-a za riječkoga gradonačelnika i predsjednik riječkoga HNS-a Juraj Bukša reagirao je u petak zbog poziva na obavijesni razgovor u policiju vezano uz iscrtavanje grafita po Rijeci

Navodi kako 'opravdano sumnja da je sadašnji gradonačelnik Vojko Obersnel zlouporabio položaj i ovlasti korištenjem represivnog aparata u osobne svrhe'.

Bukša je na konferenciji za novinare rekao kako je pozvan na razgovor u policiju 10. travnja zbog prekršaja Zakona o javnom redu, odnosno uništavanja imovine iscrtavanjem grafita. Na tim su grafitima, kojih se više desetaka pojavilo uglavnom u središtu Rijeke, portreti Obersnela i Bukše te natpis 'Bukša vs. Obersnel 21. 5. 2017.', čime se aludira na izbore za riječkoga gradonačelnika.

Gradonačelnički kandidat HNS-a  kazao je da je zbog toga poslao otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću u kojem ga poziva da istraži ovaj slučaj. U pismu Bukša  je ustvrdio da se 'u Rijeci provodi nezapamćeni progon jednog političkog kandidata za gradonačelnika od strane njegova protukandidata, koji se s pozicije moći koristi represivnim aparatom'.

 

 


Reci što misliš!