Politika

lansiranje projektila

Sjeverna Koreja pokušala izvesti novo lansiranje projektila

Sjeverna Koreja pokušala izvesti novo lansiranje projektila

Iz Bijele kuće su objavili kako je američki predsjednik Donald Trump upozorio Sjevernu Koreju na mogućnost američke vojne akcije protiv njih,

Vjeruje se kako je Sjeverna Koreja noćas pokušala izvesti novo lansiranje projektila na istočnoj obali. Izvori iz Južne Koreje, koji su i obavijestili o pokušaju, smatraju i da je on propao.

Samo dan nakon što je u vojnoj paradi Sjeverna Koreja pokazala po prvi puta svoje balističke projektile, dogodio se i novi pokušaj lansiranja. Iz iste regije je lansiran balistički projektil ranije ovog mjeseca, uoči sastanka čelnika SAD-a i Kine, ključnog sjevernokorejskog saveznika, na kojem je jedna od glavnih tema trebalo biti intenzivno naoružavanje Sjeverne Koreje.Već danima rastu napetosti, zabrinuta je i Kina, koja je od Rusije tražila pomoć za smirivanje situacije.

Iz Bijele kuće su objavili kako je američki predsjednik Donald Trump upozorio Sjevernu Koreju na mogućnost američke vojne akcije protiv njih, a Pyongyang odmah je odgovorio da bi moga napasti SAD nukearnim oružjem. Danas pak u Južnu Koreju u službeni posjet treba stići potpredsjednik SADa, Mike Pence.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti