Politika

lokalni izbori

Za načelnicu Sukošana SDP predstavio nestranačku kandidatkinju Mariju Dražić

Za načelnicu Sukošana SDP predstavio nestranačku kandidatkinju Mariju Dražić

Općinska organizacija SDP Sukošan je predstavila svoje kandidate za načelnicu Općine Sukošan, Mariju Dražić, kao nestranačku kandidatkinju i predsjednika OO SDP Sukošan Marina Kerana, kao kandidata za njezinog zamjenika

SDP u Sukošanu na izbore izlazi samostalno bez koalicijskih partnera, a izborna lista bit će sastavljena od tima kvalitetnih ljudi koji su jedina snaga promjena u Općini Sukošan.

Marija Dražić, nestranačka kandidatkinja za načelnicu Općine Sukošan j ekonomistica zaposlena u jednoj renomiranoj zadarskoj tvrtci zajedno sa predsjednikom OO SDP Sukošan i kandidatom za zamjenika načelnice Općine Sukošan Marinom Keranom, predstavili su program za novi smjer Općine Sukošan i ustvrdili su da Općina Sukošan već duže vrijeme stagnira i kako je temelj njihova programa pripremanje i apliciranje projekata prema EU fondovima, a Općina Sukošan je jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave u RH koja nije dosada iskoristila ni lipe iz EU fondova. 

Marija Dražić se osvrnula  na potrebu za reprogamom nepovljnih kredita po kojima se zadužila sadašnja vlast u Općini Sukošan za obnovu Rive i otkup bivše zadružne zgrade.  

Istaknula je potrebu poticanja nataliteta na području Općine, i to na način da će naknade za novorođenčad povećati se za 1000 kn, u potpunosti financirati obvezni predškolski odgoj, Sportsku dvoranu vratiti školi, kako bi poticali bavljenje djece sportom. Zatim liberalizaciju dobivanja stipendija za studente i uvođenje sufinanciranja autobusnog prijevoza i za redovne studente koji gravitiraju Sveučilištu u Zadru i bližih sveučilišnih centara, dodajući kako će se zahtijevati veći angažman od  Turističke zajednice Općine Sukošan i promiđbu Općine Sukosan kao atraktivne turističke destinacije.

Marin Keran, kandidat za donačelnika Općine Sukošan i predsjednik OO SDP Sukošan naglašava da dosadadašnjoj vlasti zamjera  što nisu izvukli sredstava iz  EU fondova i želi da se program bazira na apliciranju i dobivanju financijskih sredstava iz EU fondova.

Prioritetni komunalni infrastrukturni projekti su obalna šetnica od Marine do Tustice, ali ne segmentarno kao što pokušava sadašnja općinska vlast nego u cijelosti,uređenje komunalne infrastrukture u Debeljaku, u Sukošanu naselje Čukovice, te svim ostalim naseljima u Općini Sukošan potrebnim za ravnomjeran razvoj.

Ubrzanje projekata novi dječji vrtići, zatim kao nasušnu potrebu uređnje prometnog čvorišta ulaz-izlaz u Sukošan, zatim uređenje Trga Gornjih vrata i Ruševca te projekta Tržnica-Ribarnica i Knjižnice te ubrzati izgradnju kanalizacijske mreže koja je državni projekt financiran većim udjelom i od mještana Općine Sukošan, raditi na spajanju turizma i poljoprivrede kao osnovnih gospodarskih grana te organizirati klaster  u kojem će se okupljati poljoprivredni proizvođači.

Planiramo promjene koje u Općini do sada nisu bile vidljive, poručili su Dražić i Keran.

 


Reci što misliš!