Politika

Nepoželjni zapadnjački izgled:

Sjeverna Koreja odsad dozvoljava samo ovih 15 frizura

Sjeverna Koreja odsad dozvoljava samo ovih 15 frizura
AP

Vlada Sjeverne Koreje objavila je fotografiju s 15 frizura za žene i muškarce koje smiju napraviti kod frizera. Svrha novih pravila je, kako prenose mediji, odvratiti građane od imitiranja "zapadnjačkog izgleda"

Vlada Sjeverne Koreje objavila je fotografiju s 15 frizura za žene i muškarce koje smiju napraviti kod frizera, piše DailyMail.

Naime, u salonima diljem Pyongyanga osvanule su ilustracije s prihvatljivim frizurama, ali je zanimljivo da nijedna od njih ne podsjeća na prepoznatljivu frizuru sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una.

Tako žene, na primjer, ne smiju od frizera tražiti frizuru poznatih ličnosti jer će time prekršiti pravila. Djevojke mogu nositi šiške i pletenice dok se udanim ženama preporučuju kratka kosa ili bob frizura - nalik na frizuru Kimove supruge

Equality in North Korea: Both sexes have 15 approved haircut models. You can forget about dyeing your hair though. #ylemaailmalla #pyongyang

 
 

 

Jednako tako se pravila odnose i na muškarce - oni moraju imati kratko ošišanu kosu na potiljku, a šišati se moraju svakih 15 dana te kosa ne smije prijeći pet centimetara. 


Reci što misliš!