Politika

lokalni izbori 2017.

MODES i HSP zajedno za Zadar i Županiju

MODES i HSP zajedno za Zadar i Županiju
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Modes i HSP potpisali su koalicijski sporazum na razini grada Zadra i Zadarske županije.

Zajednički kandidat za župana je Rudolf Dvorski, predsjednik Modesa, a za zadarskoga gradonačelnika njegov stranački kolega Ivica Vlakić, javlja Radio Zadar.

Prikazan je i kratki film s ranijim izjavama vodećih HDZ-ovaca o tome kako je uvođenje poreza na nekretnine pljačka najsiromašnijih slojeva društva. Čelnici koalicije Modes-HSP pojasnili su kako su htjeli pokazati što su HDZ-ovci govorili u oporbi o porezu, koji sada i sami uvode. Tako su izdvojili izjave aktualnog ministra Gorana Marića i bivšeg HDZ-ova ministra financija Ivana Šukera, te drugih članova HDZ-a. "Od sljedeće godine naši građani više neće biti vlasnici svojih stanova ili kuća, a najranjiviji slojevi društva će doslovno morati prodavati. Ali, ja to ne moram govoriti. To je već gospodin Marić rekao.", istaknuo je Dvorski. Predsjednik HSP-a Karlo Starčević tome je dodao, kako su nas Vlade i stranke koje su Hrvatskom vladale zadnjih 20 godina, uvele u dužničko ropstvo. "Mi smo danas dužni više od dvjesto milijardi dolara duga. Ne dvjestoosamdesetišest milijardi kuna, nego više od dvjesto milijardi dolara. Toliko su oni vjerodostojni.", rekao je Starčević. 

Nakon potpisivanja koalicijskoga sporazuma predstavljeni su kandidati za zadarskoga dogradonačelnika, MODES-ovci Andreja Baraba i Ante Periša, te za dožupana Ivan Matković i nezavisni Drago Čulina. 


Reci što misliš!