Politika

slučaj nade bosnić

Hoće li danas Pernar bit deložiran iz Sabora?

Hoće li danas Pernar bit deložiran iz Sabora?
Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor nastavlja sjednicu raspravom o konačnom zakonskom prijedlogu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara kojim se među ostalim smanjuje visina spomeničke rente koja se mjesečno plaća po četvornom metru.

No, umjesto na raspravu, fokus javnosti čini se bit će usmjeren prema Ivanu Pernaru.

Podsjećamo, tijekom jučerašnjeg zasjedanja Pernar je zaprijetio vladajućima da će ga morati deložirati iz sabornice ukoliko ne nađu odgovarajući smještaj za deložiranu Nadu Bosnić iz Zadra.

"Došao sam na ideju da vam dam rok od 24 sata da stambeno zbrinete gospođu Bosnić iz Zadra. A ako ne, onda kao što ste nju deložirali iz njezinog stana, morat ćete i mene s ove govornice. Neću otići dok ta gospođa ne dobije smještaj. I ako treba raditi cirkus da biste me shvatili ozbiljno, ja ću ga morati raditi. Vidim da vi na fine riječi ne reagirate", poručio je jučer Pernar.

U srijedu navečer se oglasio i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, vlasnik stana u Zadru, tvrdeći da gospođa Bosnić već godinama ne plaća zaštićenu najamninu ni druge troškove, a ima u vlasništvu stan u Zagrebu, stoga nije bilo prepreka za provedbu ovrhe.


Reci što misliš!