Politika

lokalni izbori

Stranka MODES predstavila svoj plan za Biograd na moru

Stranka MODES predstavila svoj plan za Biograd na moru
M.Gospić

plan je rješavati tekuće gradske probleme, sve ono što je godinama gurano pod tepih, zanemarivano od strane vladajućih, poticati poduzetništvo i biti djelotvorni servis građanima grada

U sklopu predizbornih aktivnosti MODES predstavljeni su kandidati za gradonačelnika i dogradonačelnika za grad Biograd na Moru.

Tako MODES za gradonačelnika kandidira Antu Fuzul, dipl. ing. koji je i predsjednik podružnice MODES-a za grad Biograd na Moru, a kao kandidat za dogradonačelnika predstavljen je Manolo Jure Birkić, civ. eng. kao nezavisni kandidat.

Nakon kratkog predstavljanja, upozorili su na trenutno gorući problem grada Biograda na Moru, a to je donošenje novog UPU za centar mjesta južno od JTC po hitnom postupku. Naime, u postupku donošenja navedenog plana je 450 građana potpisalo prigovor protiv određenih izmjena, dio kojih je prihvaćen, a dio ignoriran, a nakon nove javne rasprave koja je netom završila nakon samo 12 dana donosi se po hitnom postupku UPU za koji nije donesen i objavljen i zaključak o završenoj javnoj raspravi.

Kandidati su naveli da će se potrebe građana ogledavati u svakom njihovom potezu, te će iz tog razloga pokrenuti i promjene prostornog plana te prilagoditi UPU.

U planu im je napraviti i slijedeće:

Smanjiti odmah cijenu vrtića, te do kraja mandata potpuno ukinuti naplatu za djecu s prebivalištem u Biogradu na Moru (trenutna cijena je 700 kn)

Subvencionirati knjige za djecu (osnovna i srednja škola) koja imaju prebivalište u Biogradu na Moru

Odmah pokrenuti obnovu školskog igrališta na način da će subvencionirati dio koji fali za kompletnu obnovu prema postojećem projektu

Uvesti sustav pomoći u kući za starije građane

Za umirovljenike osigurati božićnicu za ovu godinu

U 2018. godini, naveli su, da nas čeka uvođenje poreza na nekretnine, s kojim nisu oduševljeni jer predstavlja dodatni udar na financije građana, te je njihova intencija da taj udar ublaže te da budući porez na nekretnine ne bude veći od trenutne komunalne naknade. Naime, gradsko vijeće donosi vrijednost koeficijenata i vrijednosti boda, te će na taj način riješiti da se nekretnine ne oporezuju više nego do sada. Nadalje, imaju plan poticati poduzetništvo stanovništva grada, a jedna od mjera će biti i smanjenje prireza na porez na dohodak.

Dakle, plan je rješavati tekuće gradske probleme, sve ono što je godinama gurano pod tepih, zanemarivano od strane vladajućih, poticati poduzetništvo i biti djelotvorni servis građanima grada.

''Svjesni smo da nas čeka veliki posao, no imamo kvalitetan tim, imamo vjeru u naše snage i nadasve znanje kako to ostvariti, a iznad svega i odlučnost da iskoristimo resurse kako bi pokrenuli grad i vratili mu stari kraljevski sjaj.''

 


Reci što misliš!