Politika

priopćenje za javnost

Pupić Bakrač: HDZ protuzakonito prikuplja potpise potpore i za nepostojeće kandidate!

Pupić Bakrač: HDZ protuzakonito prikuplja potpise potpore i za nepostojeće kandidate!
Iva Pejković

Priopćenjem se danas oglasio Marko Pupić Bakrač, kandidat za župana Akcije mladih i nezavisnih. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

Izgleda da u HDZ-u nisu u stanju ništa raditi na zakonit način pa ni banalnu stvar prikupljanja potpisa potpore za svoje kandidate. Zbog unutarstranačke koljaže nisu u stanju odrediti kandidate za zamjenike župana i gradonačelnika pa su odlučili prikupljati potpise potpore na protuzakonit način, kaže Pupić Bakrač koji je Državnom izbornom povjerenstvu podnio prijavu za protuzakonito prikupljanj epotpisa potpore.

“Danas 22. 4. na Narodnom trgu u Zadru HDZ prikuplja potpise potpori kandidaturi za gradonačelnika Grada Zadra, njegove zamjenike te župana Zadarske županije i njegovih zamjenike. Potpisi se prikupljaju na propisanom obrascu OLN3. Na vrhu svake stranice za prikupljanje potpisa mora se navesti ime i prezime kandidata te imena i prezimena njihovih zamjenika kako bi birači znali kome daju potpis potpore. HDZ prikuplja potpise na nezakonit način, bez da su na obrascu OLN3 naveli imena i prezimena kandidata, odnosno, traže bianco potpise birača. Kao što je poznato HDZ još nije odredio kandidate za zamjenike gradonačelnika i župana, slijedom toga, dok to ne odrede ne mogu prikupljati potpise potpore za nepoznate osobe”.


Reci što misliš!