Politika

općina vir

Lokalni izbori: Kristijan Kapović predstavio svoj tim

Lokalni izbori: Kristijan Kapović predstavio svoj tim
Bojan Bogdanić

Politička platforma koja upravlja Općinom Vir protekla 4 mandata u ovom izbornom ciklusu će zajedničkim snagama nastupiti na lokalnim izborima koji će se održati 21. svibnja. Na čelu te političke platforme će biti aktualni načelnik Općine Vir Kristijan Kapović.

Kapović je kandidat za načelnika ispred grupe građana, odnosno nezavisni kandidat, a kandidat za njegovog zamjenika će biti Antonio Vučetić. Njihovu kandidaturu kao nezavisnih kandidata će podržati politička koalicija koja je sastavljena od  SDP-a, HSS-a te HSLS-a.

Što se tiče liste za Općinsko vijeće, stranačku listu koalicijskih partnera predvodit će isto tako aktualni načelnik i nezavisni kandidat Kristijan Kapović. Na toj listi od 13 kandidata - 7 kandidata će biti iz kvote SDP-a, - 4 iz HSS-a i 2 iz HSLS-a, unutar stranačkih kvota su članovi stranke ali i nezavisni kandidati, odnosno lista je sastavljena od najkvalitenijih ljudi koje Vir ima.

Ovakav izborni nastup je produkt zajedničke uspješne dugogodišnje suradnje koja je rezultirala time da nakon 16 godina možemo reći da otok Vir koji je u javnosti dugo godina percipiran kao otok slučaj, svojevrsna crna rupa Jadrana, otoka za koji su svojevremeno tvrdili da bi trebalo baciti bombu, postala jedna od najuspješnijih lokalnih samouprava te hrvatski turistički biser koji se po statistikama svrstava među 10 najposjećenijih destinacija u RH, a Općinski komunalni sustav Općine Vir je danas sustav koji uspješno servisira 50.000 njenih stalnih i privremenih građana, poručuju Kapović i tim.

A tko su osobe na listi?

Kristijan Kapović

Nezavisni kandidat za načelnika i nositelj liste SDP-a, HSS-a i HSLS-a

Rođen je 1975. u Berlinu- Njemačka. Studirao je na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji i Visokoj poslovnoj školi Zagreb -  smjer poslovne komunikacije. Uspješni je privatni poduzetnik u turizmu i ugostiteljstvu od 2002. godine, a dužnost načelnika Općine Vir obavlja od 2003. godine; pobijedio je na izborima 2005., 2009. i 2013.  

Antonio Vučetić

Nezavisni kandidat za donačelnika

Rođen 1985. godine u  Zadru – Hrvatska. Magistrirao je na fakultetu Političkih znanosti u Zagrebu, privatni je poduzetnik u turizmu, ugostiteljstvu i trgovini, a posljednje 4 godine radi u javnom sektoru na funkciji višeg stručnog suradnika u uredu načelnika u Općini Vir.

Marino Rukavina

Predsjednik virskog SDP-a

Rođen je 1975. godine u Zadru - Hrvatska, diplomirani je ekonomist turizma s 12-godišnjim radnim iskustvom na rukovodećim mjestima u sustavu Općine Vir. Radio je kao pročelnik u Općini Vir te kao zamjenik direktora i direktor u poduzeću „Vir turizam“. Dugogodišnji Općinski vijećnik u više mandata u Općini Vir.

Igor Blažević

Predsjednik virskog HSS-a

Rođen je 1981.godine u Zenici -  BIH, diplomirani je inženjer prometa na Fakultetu  prometnih znanosti u Zagrebu. Privatni je građevinski poduzetnik, ima desetogodišnje radno iskustvo na rukovodećim mjestima te je aktualni voditelj operativno tehničkih poslova firme Vir održavanje d.o.o. Bio je član poglavarstva Općine Vir i dugogodišnji je vijećnik Općine Vir.

Mate Radović

Predsjednik virskog HSLS-a

Rođen 1974. u Zadru - Hrvatska. Diplomirao je povijest i arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zadru; magistar je znanosti s područja arheologije istočnog Jadrana. Ravnatelj Ninskog muzeja starina, ima tri uzastopna mandata u Općinskom vijeću od kojih šest godina kao predsjednik Općinskog vijeća.

Kristina Perić

Rođena 1985. u Zadru - Hrvatska. Diplomirana ekonomistica turizma, ima 12-godišnje iskustvo na rukovodećim mjestima u turizmu i ugostiteljstvu.  Trenutno je na radnom mjestu pročelnice ureda načelnika Općine Vir gdje koordinira cijelom općinskom upravom i sustavom Općine Vir, a od ove godine je i novoimenovana direktorica destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“.

Tomislav Čepić

Rođen je 1975. godine u Zadru - Hrvatska, po zanimanju je pomorski tehničar - brodostrojar sa 22-godišnjim radnim iskustvom na rukovodećim mjestima tehničkog održavanja. Aktualni je voditelj operativno tehničkih poslova u komunalnoj firmi Čisti otok d.o.o. te zapovjednik dobrovoljnog vatrogasnog društva Vir.

Nikolina Vučetić

Rođena je 1977. godine u Zadru - Hrvatska, po struci je upravni pravnik. Ima dugogodišnje radno iskustvo u poduzetništvu i turizmu te se ističe kao jedan od najuspješnijih privatnika u sektoru turizma na otoku Vira, aktivna Općinska vijećnica članica je i klape Puntadura s Vira te aktivna članica virske zajednice.

Jagoda Radović

Rođena 1975. u Zadru - Hrvatska. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zadru, Odsjeku za predškolski odgoj. Radović je u trećem uzastopnom mandatu ravnateljice te uspješno vodi Dječji vrtić „Smješko“ od prvog dana i njegovog osnutka 2007. godine., a realizirala je veliki projekt izgradnje nove zgrade dječjeg vrtića. Uskoro priprema otvaranje jasličke usluge u DV Smješko na radost zainteresiranih roditelja i njihove djece.

Srđan Liverić

Rođen je 1975. godine u Rijeci - Hrvatska, po zanimanju je diplomirani ekonomist turizma s fakulteta za hotelski i turistički menadžment u Opatiji. Ima 20-togodišnje radno iskustvo u sektoru turizma i privatnom poduzetništvu te je aktualni voditelj projekta integralnog hotela u tvrtki Vir Turizam d.o.o.

Mate Kapović

Rođen 1983. godine u Zadru - Hrvatska, diplomirani je kineziolog sa Sveučilišta u Zagrebu, privatni je  poduzetnik te ima dugogodišnje radno iskustvo u području sporta i rekreacije, i sam je aktivni sportaš, te je aktualni voditelj sportskog centra na Viru.

Elizabeta Fumić

Rođena 1970. u Rijeci - Hrvatska. Ima više od 30 godina iskustva rada u turizmu i ugostiteljstvu, privatna poduzetnica, predsjednica je Športsko ribolovnog društva Vir, organizator natjecanja najviših razina u udičarenju štapom s obale i iz barke za žene i muškarce te bivša tajnica Europske udruge plesača – ESDU.  Aktivna je članica udruge Vizera.

Maja Lipovac

Rođena 1978. godine u Banja Luci - BIH, privatna je poduzetnica u trgovini. diplomirala je predškolski odgoj te je po zanimanju odgajateljica, zaposlena u dječjem vrtiću Smješko na Viru.

Hrvoje Bašić

Rođen 1975. u Zadru - Hrvatska. Diplomirani inženjer i magistar ekonomskih znanosti s 15-godišnjim radnim iskustvom na rukovodećim pozicijama, privatni poduzetnik u turizmu. Zahvaljujući njegovom stručnom vođenju „Vodovod Vir“ prerastao je u tvrtku koja je u fazi realizacije jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekta u Republici Hrvatskoj, odnosno izgradnje cjelokupnog sustava vodovoda i odvodnje-kanalizacije na području Vira, Nina, Vrsi i Privlake, vrijednog približno milijardu kuna.


Reci što misliš!