Politika

lokalni izbori 2017.

Predstavljena virska koalicija na čelu s nezavisnim kandidatom Kristijanom Kapovićem

Predstavljena virska koalicija na čelu s nezavisnim kandidatom Kristijanom Kapovićem

Na Viru se danas predstavila koalicijska lista kandidata SDP-HSS-HSLS na čelu s nezavisnim kandidatom Kristijanom Kapovićem.

"Naša koalicijska lista predstavlja sve najbolje što Vir ima, s izuzetkom onih koji se zakonski ne mogu kandidirati. Riječ je o mladim ljudima, stručnjacima i poduzetnicima koji su uspješni i kao privatnici u biznisu i kao javni djelatnici", ovim je riječima načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, kao nezavisni kandidat i nositelj liste SDP-HSS-HSLS za predstojeće lokalne izbore na Viru, predstavio listu kandidata za Općinsko vijeće Općine Vir te svoje najbliže političke partnere i suradnike.

Predstavio je predsjednika virskog SDP-a Marina Rukavinu, predsjednika virskog HSS-a Igora Blaževića i predsjednika virskog HSLS-a Matu Radovića s kojima je potpisao koalicijski sporazum. Sa suradnicima te nepromijenjenim političkim partnerstvom posljednjih 16 godina, istaknuo je još Kapović, Vir je postigao zavidne rezultate u komunalnom uređenju i na infrastrukturnim projektima, kao i na polju turizma gdje se Vir promovirao kao turistički biser te jedna od top 10 hrvatskih turističkih destinacija.     

Vir: Predstavljena koalicijska lista na čelu s Kristijanom Kapovićem Vir: Predstavljena koalicijska lista na čelu s Kristijanom Kapovićem

"Nešto što uspješno traje 16 godina nema potrebe mijenjati. To je moj osobni stav, potom stav kao načelnika Vira i nezavisnog kandidata, kao i stav stranačkih predsjednika ogranaka na Viru koji čine našu koaliciju", još je kazao.

Predstavljajući poimenično sve kandidate s liste, na potpisivanju koalicijskog sporazuma dodatno je kazano kako je u prethodnom razdoblju napravljeno mnogo posla i realizirano puno kapitalnih projekata te da će u narednom razdoblju, s mladim i stručnim ljudima, Vir kroz suradnju sa Sveučilištem u Zadru realizirati sve projekte sadržane u Strategiji razvoja Vira do 2030. godine.

"Mi se ne predstavljamo za jedan mandat, već s programom i sadržajem do 2030. godine. Napravili smo jako puno, a u razdoblju koje dolazi napravit ćemo još više. Svi smo mladi, dokazani i uspješni. Zahvaljujem unaprijed na povjerenju za peti mandat kojega ćemo opravdati kao i sve prethodne", zaključio je načelnik Kapović.

Na listi se uz Kapovića, Rukavinu, Blaževića i Radovića, s kvotama sedam kandidata SDP-a, četiri HSS i dva HSLS, redom još nalaze Antonio Vučetić kao nezavisni kandidat za zamjenika načelnika Općine Vir, potom kandidati za Općinsko vijeće Kristina Perić, Tomislav Čepić, Nikolina Vučetić, Jagoda Radović, Srđan Liverić, Mate Kapović, Elizabeta Fumić, Maja Lipovac i Hrvoje Bašić. 

Vir je dugo bio otok slučaj ili crna rupa Jadrana za koji je svojedobno kazano kako bi na njega trebalo baciti bombu, a sada život i razvoj otoka vodi jedna od najuspješnijih lokalnih samouprava! Vir je postao hrvatski turistički biser koji se godinama po statistikama svrstava među 10 najposjećenijih destinacija u Republici Hrvatskoj, dok komunalni sustav Općine Vir istovremeno uspješno servisira 50 tisuća stalnih i privremenih građana Vira – istaknuli su koalicijski partneri ilustrirajući kakva se promjena pod njihovom upravom dogodila na otoku posljednjih 16 godina

 Na 13. mjestu liste kandidata koalicije SDP-HSS-HSLS na čelu s Kristijanom Kapovićem, kao počasni kandidat stavljen je direktor općinskog poduzeća „Vodovod Vir“ Hrvoje Bašić. O njemu je Kapović govorio biranim riječima:

"Bašić je diplomirani inženjer i magistar znanosti te naš najjači kadar na otoku Viru. Sretni smo što ga imamo i zahvalni što je prihvatio biti na počasnom mjestu naše liste". 

Kristijan Kapović

Nezavisni kandidat za načelnika i nositelj liste SDP-HSS-HSLS

Rođen je 1975. u Berlinu, Njemačka. Studirao je na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji i Visokoj poslovnoj školi Zagreb – smjer poslovne komunikacije. Uspješni je privatni poduzetnik u turizmu i ugostiteljstvu od 2002. godine, a dužnost načelnika Općine Vir obavlja od 2003. godine; pobijedio je na izborima 2005., 2009. i 2013. 

Antonio Vučetić

Nezavisni kandidat za zamjenika načelnika

Rođen 1985. godine u  Zadru, Hrvatska. Magistrirao je na fakultetu Političkih znanosti u Zagrebu, privatni je poduzetnik u turizmu, ugostiteljstvu i trgovini, a posljednje četiri godine radi u javnom sektoru na funkciji višeg stručnog suradnika u Uredu načelnika u Općini Vir.

Marino Rukavina

Predsjednik virskog SDP-a

Rođen je 1975. godine u Zadru, Hrvatska, diplomirani je ekonomist turizma s 12-godišnjim radnim iskustvom na rukovodećim mjestima u sustavu Općine Vir. Radio je kao pročelnik u Općini Vir te kao zamjenik direktora i direktor u poduzeću „Vir turizam“. Dugogodišnji Općinski vijećnik u više mandata u Općini Vir.

Igor Blažević

Predsjednik virskog HSS-a

Rođen je 1981.godine u Zenici, Bosna i Hercegovina, diplomirani je inženjer prometa na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. Privatni je građevinski poduzetnik, ima desetogodišnje radno iskustvo na rukovodećim mjestima. Aktualni je voditelj operativno tehničkih poslova poduzeća „Vir održavanje“. Bio je član Poglavarstva Općine Vir i dugogodišnji je vijećnik Općine Vir.

Mate Radović

Predsjednik virskog HSLS-a

Rođen 1974. u Zadru, Hrvatska. Diplomirao je povijest i arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zadru; magistar je znanosti s područja arheologije istočnog Jadrana. Ravnatelj je Ninskog muzeja starina, ima tri uzastopna mandata u Općinskom vijeću od kojih šest godina kao predsjednik Općinskog vijeća.

Kristina Perić

Rođena 1985. u Zadru, Hrvatska. Diplomirana ekonomistica turizma, ima 12-godišnje iskustvo na rukovodećim mjestima u turizmu i ugostiteljstvu. Trenutno je na radnom mjestu pročelnice Ureda načelnika Općine Vir gdje koordinira cijelom općinskom upravom i sustavom Općine Vir, a od ove godine je i novoimenovana direktorica destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“.

Tomislav Čepić

Rođen je 1975. godine u Zadru, Hrvatska, po zanimanju je pomorski tehničar – brodostrojar sa 22-godišnjim radnim iskustvom na rukovodećim mjestima tehničkog održavanja. Aktualni je voditelj operativno tehničkih poslova u komunalnom poduzeću „Čisti otok“ te zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Vir“.

Nikolina Vučetić

Rođena je 1977. godine u Zadru, Hrvatska, po struci je upravni-pravnik. Ima dugogodišnje radno iskustvo u poduzetništvu i turizmu te se ističe kao jedna od najuspješnijih poduzetnica u sektoru turizma na otoku Vira. Aktivna je općinska vijećnica, članica klape „Puntadura“ s Vira te aktivna članica virske zajednice.

Jagoda Radović

Rođena 1975. u Zadru, Hrvatska. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru, Odsjeku za predškolski odgoj. Radović je u trećem uzastopnom mandatu ravnateljice te uspješno vodi Dječji vrtić „Smješko“ od prvog dana i njegovog osnutka 2007. godine, a realizirala je veliki projekt izgradnje nove zgrade dječjeg vrtića. Uskoro priprema otvaranje jasličke usluge u Dječjem vrtiću „Smješko“ na radost roditelja i njihove djece.

Srđan Liverić

Rođen 1975. godine u Rijeci, Hrvatska. Diplomirani je ekonomist turizma s Fakulteta za hotelski i turistički menadžment u Opatiji. Ima 20-godišnje radno iskustvo u sektoru turizma i privatnom poduzetništvu te je aktualni voditelj projekta integralnog hotela u destinacijskoj kompaniji „Vir Turizam“.

Mate Kapović

Rođen 1983. godine u Zadru, Hrvatska. Diplomirani je kineziolog sa Sveučilišta u Zagrebu, privatni poduzetnik koji ima dugogodišnje radno iskustvo na području sporta i rekreacije. Aktivni je sportaš te voditelj sportskog centra na Viru.

Elizabeta Fumić

Rođena 1970. u Rijeci, Hrvatska. Ima više od 30 godina iskustva rada u turizmu i ugostiteljstvu, privatna poduzetnica, predsjednica je Športsko ribolovnog društva „Vir“ i organizator natjecanja najviših razina u udičarenju štapom s obale i iz barke za žene i muškarce te bivša tajnica Europske udruge plesača – ESDU.  Aktivna je članica udruge „Vizera“.

Maja Lipovac

Rođena 1978. godine u Banja Luci, Bosna i Hercegovina, privatna je poduzetnica u trgovini. Diplomirala je predškolski odgoj, a zaposlena je u Dječjem vrtiću „Smješko“ na Viru.

Hrvoje Bašić

Rođen 1975. u Zadru, Hrvatska. Diplomirani inženjer i magistar ekonomskih znanosti s 15-godišnjim radnim iskustvom na rukovodećim pozicijama, privatni poduzetnik u turizmu. Zahvaljujući njegovom stručnom vođenju „Vodovod Vir“ je prerastao u tvrtku koja je u fazi realizacije jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekta u Republici Hrvatskoj, odnosno izgradnje cjelokupnog sustava vodovoda i odvodnje-kanalizacije na području Vira, Nina, Vrsi i Privlake, vrijednog približno milijardu kuna.


Reci što misliš!