Politika

reakcija na razrješenje ministara

Pupić Bakrač: Spašavanje vojnika Todorića; Botić: Veleizdaja mora stati

Pupić Bakrač: Spašavanje vojnika Todorića; Botić: Veleizdaja mora stati
Mladen Malik

U povodu najnovijih zbivanja oko postupka razrješenja ministra Zdravka Marića, koji je rezultirao razrješenjem trojice ministara iz kvote Mosta od strane premijera plenkovića, priopćenjima su se očitovali nezavisni kandidati Akcije mladih Marko Pupić Bakrač i Marjana Botić, koji na lokalne izbore izlaze u koaliciji s Mostom.

Vlada je pred padom. Držim da se ovdje radi o spašavanju vojnika Ivice Todorića od kaznenog progona a ne o spašavanju Zdravka Marića, kratak i jasan je bio kandidat za župana, Marko Pupić Bakrač.

Kao kandidatkinja koalicije Mosta i Akcije mladih za gradonačelnicu Zadra željela bih poručiti sugrađankama i sugrađanima da se ne boje i da mirno i dostojanstveno, prate vjerojatno presudne događaje za konačno okretanje kormila ne samonašeg Grada, nego i cijele Hrvatske u pravom smjeru.

Naime, svjedočimo da ranjena hobotnica pušta crnilo nad Hrvatskom: brani se od konačnog uništenja koje neminovno dolazi vođeno zdravim nekorumpiranim glasovima trećeg puta, običnih ljudi u neobičnim i presudnim vremenima. Godine pljačke i zloupotreba javnih ovlasti došle su na svoje; manjinski partner Vlade koji je već služio kao korektiv i brana svim negativnostima i praktično održavao Hrvatsku iznad vode: Most – našao se na udaru Crnila.

Vrijeme je da građanke i građani Hrvatske dobiju informacije tko je instalirao ministra financija Marića zbog kojeg je Plenković voljan uništiti i Vladu i Hrvatsku ako to tko zna tko od njega zatraži na svojevrsnoj morbidnoj „crnoj misi“ korištenja javnih ovlasti koju upravo održava.

Most je pokazao da je sposoban biti korektiv i svi sad postoja svjesni da bi se bez pokreta trećeg puta kojeg je on veliki dio svi već nalazili u puno težoj situaciji.

A sada kada se ranjena zvjer korupcije brani svim silama, vrijeme je mirnog ujedinjavanja svih dobronamjernih, bez obzira nalazili se u hdz, sdp-u ili dosadašnjim prirodnim partnerima trećeg puta; nezavisnim, običnim ne politiziranim građanima... – kako bi zajedno izvukli Hrvatsku.

U Zadru koalicija Akcije mladih i nezavisnih i Mosta ponudila je hdz – u i sdp –u ili  da prepuste nama manjinsku vlast u Zadru koja podrazumijeva konsenzus svih u Gradskom vijeću, ali i čišćenje nesposobnosti i najvažnije najgorih kriminalno-korupcijskih interesnih skupina iz dosadašnje javne uprave.

Ili neka se hdz i sdp, odgovorni za sadašnje stanje u Zadru (i u Hrvatskoj jednako) javno ujedine, kao što su to do sada radili u tajnosti predajući Hrvatsku kao žrtvu vlastitim interesima!

Veleizdaja mora stati, pozivam sve domoljubne, dobronamjerne da nam se pridruže, da podrže ili moguću manjinsku, kriznu Vladu Mosta , ako će (Šeksov) Statut Sabora to uopće omogućiti ili da razmisle o odgovornosti zašto svi ovako živimo, u zemlji u kojoj bi mogli živjeti svi dostojanstveno, bogato i bez umjetnih podjela koji nameću vrhovi stranaka koji od takvih podjela od Domovinskog rata na ovamo žive. Samo hrabro; vrijeme je za zajedništvo, za (građansku) akciju kako bi vratili Hrvatsku na mjesto koje zaslužuje. Živili!  poručila je Marjana Botić, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zadra.


Reci što misliš!