Politika

sukob interesa

Je li porezna smjela ući u Agrokor?

Je li porezna smjela ući u Agrokor?
Marko Lukunic/PIXSELL

U Agrokoru nije bilo poreznog nadzora u zadnjih deset godina, izjavio je danas u Saboru Nikola Grmoja te pokrenuo lavinu reakcija. A SDP-ovci tvrde da je uz ministra Zdravka Marića u sukobu interesa i potpredsjednica Vlade Martina Dalić

U Agrokoru nije bilo poreznog nadzora u zadnjih deset godina, izjavio je danas u Saboru Nikola Grmoja te pokrenuo lavinu reakcija. A SDP-ovci tvrde da je uz ministra Zdravka Marića u sukobu interesa i potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Otkako je Zdravko Marić ministar financija porezni nadzor nije otišao u Agrokor, dok se istovremeno za 3 kune sankcioniraju manje firme, a premijer Plenković je za to znao. Zato smo mi i tražili da Marić ode, izjavio je za saborskom govornicom Mostov tajnik Nikola Grmoja.

No ako su informacije koje je Grmoja iznio točne, ministar financija kaže da evidentno postoje određeni propusti u funkcioniranju nekih institucija, no stoji pri tome da njegove kolege iz porezne uprave rade po zakonu i časno te dodaje:

"Porezna uprava u okviru svojih nadležnosti provodi sve zakonom propisane postupke i mjere za efikasnu naplatu poreznog duga svi poreznih obveznika, velikih poreznih obveznika, pa tako i Agrokora i svih sastavnica koncerna Agrokora. Niti jedan porezni obveznik nema nikakav preferencijalni status", rekao je Marić. 

A vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak na upit je li bilo poreznog nadzora u Agrokoru i je li ikada postojao dogovor između porezne uprave i Agrokora oko odgode plaćanja poreza kratko je odgovorio:

"Od 10.04 do danas, porezni nadzor nije bio. Ja se s nikime nisam dogovarao", rekao je Ramljak te dodao kako nema pojma postoji li takav ugovor u kompaniji.
 


Reci što misliš!