Politika

pitanje većine

Sabor: U HDZ-ovu Klubu od jutros vrlo živo

Sabor: U HDZ-ovu Klubu od jutros vrlo živo
Patrik Macek/PIXSELL

U Klubu zastupnika HDZ-a od utorka ujutro vrlo je živo, a premijer Andrej Plenković je nakon jutrošnjeg sastanka sa zastupnicima svoje stranke u Maloj vijećnici otišao u prostorije HDZ-ova Kluba koje nije napuštao

Iako se prijepodne neslužbeno moglo čuti kako će premijer izići na hodnik i dati novinarima izjavu, to se do sada još nije dogodilo.

U prostorije kluba tako cijeloga dana ulaze i izlaze kako zastupnici HDZ-a tako i HDZ-ovi ministri u vladi. Odmah ujutro s premijerom se sastao od Mosta i oporbe prozivani ministar financija Zdravko Marić. Viđeni su tamo i ministrica gospodarstva i potpredsjednica vlade Martina Dalić, ministrica kulture Nina Obuljen, ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić i brojni drugi.
 
Novinarima se oko podneva u ime HDZ-a obratio potpredsjednik Sabora Željko Reiner koji je, komentirajući aktualnu krizu vlasti, kazao kako trenutno uopće nije važno ima li HDZ većinu u Saboru te da je ključni problem to što postoji većina koja želi opozvati predsjednika Sabora koji ne želi otići.


Reci što misliš!