Politika

dan u saboru

Analiza nastupa glavnih aktera u sabornici

Kako su nastupe glavnih aktera u Sabornici vidjeli politički analitičar i stručnjakinja za političku komunikaciju

Bernardić je počeo lošim školskim uratkom koji uopće nije odgovarao na temu koja je bila na dnevnom redu, Plenković je odgovarao Mostu, a ne SDP-u, tako je politički analitičar Žarko Puhovski komentirao viđeno u sabornici. Vidjeli smo cijeli niz organiziranih nesporazuma, prenosi Media Servis.

"SDP nije naročito napadao, a što je napadao nije dobivao odgovore. Plenković nije toliko branio Marića koji nije toliko ni bio napadan, nego se bavio raščišćavanjem odnosa sa MOST-om, Petrov je sjedio na svojoj klupi da ju nikom ne prepusti i ništa se drugo od njega nije moglo čuti tako da je to bio jedan razgovor gluhih koji je potpuno promašio temu" ocjenio je Puhovski. Čini se kao da je SDP shvatio da neće dobiti opoziv, ocijenio je Puhovski podsjetivši da čak i neki njihovi zastupnici neće glasati za opoziv ili neće ni doći u Sabor. Dio njih boji se izbora jer se boje lošeg rezultata SDP-a i gubitka saborske fotelje.

"Jedino samouvjeren je bio Pernar kao i obično, a Plenković puno lošiji nego kad se radilo o Barišiću. Bio je nervozan, bavio se MOST-om, a ne odgovorima na pitanje. On je na neki način odozgo gledao na Parlament i zastupnike što premijer ne smije" smatra Puhovski.

Stručnjakinja za političku komunikaciju Nikolina Borčić ocijenila je pak da je premijer pokazao da je dovitljiv, sklon dociranju, ali i da je siguran u sebe i svoju poziciju, što se ne može reći za Petrova. "I kada nije siguran, odnosno kad ne stoji apsolutno iza onog što govori, govori sporije, konstantno prebacuje krivnju na drugu osobu, kao da se na neki način pravda optužujući" kaže Borčić.

Za Bernardića kaže da mu sadržaj nije bio loš, ali izvedba jest. Monoton je i ne leži mu baš pjesnički izričaj, ocijenila je Borčić. Dodala je da je retorički najbolji bio nastup ministra Marića.

"Kojim je pozicionirao sebe u govoru kao osobu koja se nema zašto braniti. On je od početka ostao dosljedan svom argumentu- nisam kriv" zaključuje Borčić.


Reci što misliš!