Politika

lokalni izbori 2017.

HSLS predao liste, Dellavia pozvao prutukandidate na sučeljavanje

HSLS predao liste, Dellavia pozvao prutukandidate na sučeljavanje

Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) predala je Gradskom izbornom povjerenstvu u Zadru potrebne potpise i kandidacijske liste za izbore za Gradsko vijeće Zadra, kao i za gradonačelnika i njegove zamjenike.

Izaslanstvo HSLS-a, predvođeno kandidatom za gradonačelnika Ninom Dellavijom, predalo je Povjerenstvu znatno više potpisa nego je potrebno.

„Zahvaljujem Zadrankama i Zadranima na potpisima i iskazanoj potpori jer smo se rukovali sa svim tim ljudima. Uvjeren sam da je ljudima dosta netransparentnog i rođačkog upravljanja i da će prepoznati promjenu koju nudimo kroz viziju boljeg Zadra. Idemo zajedno do pobjede“, istaknuo je Dellavia.

Pozvao je medije da kvalitetno prate kampanju jer samo informirani birači mogu donijeti dobre odluke za budućost Grada.

„Pozivam sve kandidate za gradonačelnika na javno sučeljavanje, a medije da organiziraju takvo sučeljavanje, bilo na televiziji, radiju, putem inerneta ili novina. Građani Zadra imaju pravo vidjeti i čuti sve kandidate u razmjeni mišljenja i ideja kako bi mogli odabrati najbolje. Nadam se da se samoprozvani favoriti ne boje“, zaključio je HSLS-ov kandidat.

Predsjednica zadarskog HSLS-a i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Marina Marić obećala je biračima potpuni zaokret u odnosu na dosadašnje vođenje Zadra, počevši od revizije poslovanja Grada i gradskih tvrtki i ustanova.

„Revizija će biti naš prvi potez, zajedno s hitnim popisivajem sve gradske imovine. Dosta je bilo krađe, samovolje i uhljebljavanja. Nama trebaju stručnjaci, a ne rođaci. Vrijeme je za bolji Zadar“, kaže Marić dodavši da samostalan izlazak pokazuje snagu i vjeru u dobar rezultat. „Samostalan izlazak HSLS-a građanima znači garanciju da neće biti trgovine oko fotelja, kao u koalicijama naših izbornih protivnika“, rekla je Marić.

Doktor Ivica Žuvela, također kandidat za zamjenika gradonačelnika, poručio je da su im prioritet zapostavljene skupine građana, poput starih i siromašnih te rubni dijelovi Zadra.

„Dok se opet najavljuju megalomanski projekti, tisuće ljudi je na rubu egzistencije, a pojedini dijelovi grada su potpuno zapušteni. Svima, a ne samo njima – to je naš moto“, rekao je Žuvela.


Reci što misliš!