Politika

razgovor s predsjednicom

Hoće li predsjednica razmrsiti političku dramu?

Hoće li predsjednica razmrsiti političku dramu?
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Svoju ulogu mogla bi odigrati i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, danas je na razgovoru s predstavnicima stranaka jer se želi uvjeriti u saborsku većinu.

Nakon burnog dana u parlamentu, u kojem je Zdravko Marić ostao ministar financija, a Božo Petrov dao ostavku na mjesto predsjednika Sabora, danas se očekuje nastavak, ali i mogući rasplet političke drame.

Jutros se sastaje Odbor za Ustav, a sjednica Sabora sazvana je za 11 sati. SDP će iznijeti svoj prijedlog, kazao je za HRT Franko Vidović. "SDP će u jutro ići s prijedlogom da se između postojećih 6 potpredsjednika Sabora izabere čovjek koji će biti v.d., tehnički predsjednik Sabora.", kazao je Vidović.

Svoju ulogu mogla bi odigrati i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. U 8.30 započela je razgovore s predstavnicima stranaka jer se želi uvjeriti u saborsku većinu.

Jučer je bila škrta na riječima. "Čekamo danas što se događa u Saboru i vidimo se sutra nakon razgovora.", izjavila je Grabar Kitarović.Ukoliko predsjednica ne utvrdi većinu, mogla bi raspisati izbore.

Inače, danas je zadnji dan za raspisivanje izbora koji bi se mogli održati 4. lipnja, istodobno s drugim krugom lokalnih izbora.


Reci što misliš!