Politika

kriza vlasti

Petrov: Tužan je ovo dan za Sabor

Petrov: Tužan je ovo dan za Sabor
Patrik Macek/PIXSELL

Tužan je ovo dan za sabor, nikad se u povijesti nije na ovaj način birao predsjednik sabora. Možda je ovo sada jedan korak do vlade nacionalnog jedinstva, sada su uspjeli okupiti cijeli spektar, kaže Petrov

Gordan Jandroković izabran je danas za predsjednika sabora sa 76 glasova za i 13 glasova protiv.

"Što reći nakon svega? Ponosan sam na sve zastupnike MOST-a što nismo htjeli sudjelovati u cirkusu. Danas je za HDZ glasao i jedan SDP-ovac, Bandićevac... Možda je teška riječ, ali sramotno je od Plenkovića što nije došao pred sabor i predložio četiri ministra.

Ja se osjećam čisto, ali gotovo i sretno. Za mene bi bilo legitimno i najpoštenije otići na nove izbore. Oni se nisu usudili, jasno je zašto HNS danas govori o nekoj akciji da preispitaju rad vlade. Jučer su mogli potpisati zahtjev za raspuštanje sabora, ono što oni rade je smokvin list", kazao je Petrov nakon izbora Jandrokovića.

Tužan je ovo dan za sabor, nikad se u povijesti nije na ovaj način birao predsjednik sabora. Možda je ovo sada jedan korak do vlade nacionalnog jedinstva, sada su uspjeli okupiti cijeli spektar. Ja sam tražio vladu nacionalnog jedinstva koja će napraviti promjenu - i to je razlika i to je razlog zašto mi danas nismo u toj vladi", dodao je čelnik MOST-a.


Reci što misliš!