Politika

Anka Mrak Taritaš i Sandra Švaljek

Nastavlja se sukob kandidatkinja za gradonačelnicu, Mrak Taritaš oštro o Švaljek

Nastavlja se sukob kandidatkinja za gradonačelnicu, Mrak Taritaš oštro o Švaljek
Profimedia/tportal

Sukob dviju kandidatkinja za čelnu funkciju u Zagrebu, Anke Mrak Taritaš i Sandre Švaljek, nepunih dva tjedna prije lokalnih izbora postaje sve intenzivniji

U ovom nastavku HNS-ova kandidatkinja 'spustila' je Švaljek na svom profilu na Facebooku podužom objavom naslovljenom "Riječ, dvije o 'nezavisnoj''.

Nisam dosad niti jednom komentirala izjave drugih kandidata, no jutros mi se učinilo da bih trebala, najviše zato što to dugujem svima koji me podržavaju u mom političkom djelovanju. Naime, gospođa Švaljek zadnjih dana u raznim medijima izjavljuje da će profitirati na zagrebačkim izborima zato što 'HNS koketira s HDZ-om' i postavlja se kao 'konkurentska stranka SDP-u, piše Mrak Taritaš.

Napominje da je HNS već 27 godina 'najžešća oporba HDZ-u, a dva puta kad je sudjelovao u vlasti, to je bilo sa SDP-om'.

Švaljek je prigovorila i što je mjesec dana prije izbora osnovala vlastitu stranku. 

Moram također podsjetiti da je gospođa Švaljek, osim suradnje s trenutnim gradonačelnikom Zagreba, svoju cijelu političku karijeru na nacionalnoj razini započela i završila kao savjetnica HDZ-ovim premijerima Sanaderu i Kosor.

Dvije stranke koje podržavaju njezinu kandidaturu i s kojima njezina stranka ima zajedničku listu na zagrebačkim izborima su HDZ-ovi koalicijski partneri – HSLS, koji je dio sadašnje HDZ-ove većine, ali i bivše Karamarkove, Sanaderove, i zapravo je jedan od najdugovječnijih HDZ-ovih partnera, i Hrvatska konzervativna stranka Ruže Tomašić, koja je svoj mandat zastupnice u Europskom parlamentu osvojila upravo s HDZ-ove liste. Neke od izjava koje su je proslavile lako je pronaći na internetu (blaženi google), piše Mrak Taritaš.


Reci što misliš!