Politika

lokalni izbori

HDZ u Bibinjama, Sukošanu i Galovcu: Imamo sve predispozicije za gospodarski uzlet

HDZ u Bibinjama, Sukošanu i Galovcu: Imamo sve predispozicije za gospodarski uzlet
HDZ Zadra

Hrvatska demokratska zajednica i koalicijski partneri HSU, HSP AS, HRAST i Reformisti sinoć su u općinama Bibinje, Sukošan i Galovac predstavili kandidate za župana i njegove zamjenike te za županijsku skupštinu

Ujedno su dali potporu HDZ-ovim kandidatima za načelnike Brunu Bugariji (Bibinje), Anti Martincu (Sukošan) i Marinu Gulanu (Galovac).

Kandidat za župana Zadarske županije Božidar Longin poručio je kako Zadarska županija ima sve predispozicije za novi gospodarski uzlet.

- Naša županija uspjela je sačuvati niske stope nezaposlenosti čak i u vrijeme najveće krize. Pripada u natprosječno razvijene, bilježi kontinuirani porast turističkih noćenja, ali i kvalitete ukupnog turističkog proizvoda, koji se postupno nadopunjuje s turizmom u zaleđu. Poznati smo lider u djelatnostima ribarstva i marikulture s preko 50 % ulova i 70 % uzgoja ribe, a te brojke potvrđuju da naš optimizam prate i činjenice. Naravno da uvijek može bolje i zato smo napravili jedan kvalitetan i opsežan program. Nastavljamo kvalitetne projekte i uvodimo neke nove koje su jamstvo za bolje sutra svima koji žive u Zadarskoj županiji. Razvoj ćemo temeljiti na ribarstvu, marikulturi, turizmu, kvalitetnim EU projektima, jačanju poduzetništva, a posebno ćemo voditi računa o razvoju poljoprivrede, poručio je Longin.

Političku stabilnost na našim prostorima može pružiti samo Hrvatska demokratska zajednica, dodao je predsjednik županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta.

- HDZ je jamac razvoja naše županije. Svjedoci smo kako su ovih zadnjih dvadesetak godina sve općine u zadarskoj županiji, u kojima je HDZ na vlasti, ostvarile kapitalne infrastrukturne projekte. I Bruno Bugarija i Ante Martinac i Marin Gulan su načelnici koji su se dokazali kvalitetnim radom i koji će, zajedno sa svojim suradnicima, i dalje raditi za razvoju svojih općina, istaknuo je Kalmeta.


Reci što misliš!