Politika

lokalni izbori 2017 - prve izjave

Dukić: Nastavljamo vladati, Glasovac: Duga je noć pred nama

Dukić: Nastavljamo vladati, Glasovac: Duga je noć pred nama

Zadar i Zadarska županija glasovali su na lokalnim izborima. Prvi komentari na neslužbene izborne rezultate već stižu! Donosimo izjave Branka Dukića, Božidara Kalmete, Sabine Glasovac i Marjane Botić

HDZ-ov stožer već ima razloga za slavlje - njihov kandidat Branko Dukić vrlo vjerojatno bit će izabran za gradonačelnika u prvom krugu. Neizvjesno je hoće li tako biti i s kandidatom za župana, Božidarom Longinom.

Privremene rezultate u emisiji HRT-a komentirale su kandidatkinje za gradonačelnice Sabina Glasovac (SDP-HNS-HSS) i Marjana Botić (AM i MOST). 

''Prema našim podacima s terena drugog kruga će biti. Duga je noć pred nama i vjerujem da se za 14 dana borimo za promjene. Treba ipak još malo pričekati, sjećam se da je netko prije 4 godine isto tako prije 22 sata proglasio pobjedu u prvom krugu pa smo ipak za 14 dana imali drugi krug. Ne bih bila toliko hrabra, iskustvo me uči drugačije. Nisam razočarana. Moj tim je dao sve od sebe i došli smo do što više Zadranki i Zadrana i predstavili im naš program. Uvjerena sam da HDZ i partneri neće moći formirati većinu.''

A kada je riječ o slabijoj izlaznosti, evo što kaže Glasovac.

''Svi mi tražimo odgovore, kako animirati glasače, većina Zadrana je ostala kod kuće, što god ja mislila od tome, to je bilo tako'', kazala je Glasovac. 

"HDZ će morati priznati da su izgubili Gradsko, to će biti pirovska pobjeda", kazala je Botić. 

Iz HDZ-ovog stožera se u studio javio (trenutno u vodstvu) kandidat za gradonačelnika, Branko Dukić:

''Sve indicije govore da ćemo nastaviti vladati, ovaj služiti građanima. Sigurno smo ostvarili veliku pobjedu, ali evo, pričekajmo još samo malo. Bilo bi najbolje da počnemo raditi odmah sutra. Idemo u dobrom pravcu i nastavljamo graditi Zadar. Nadam se da ću dostojno zamjeniti prethodnika i da će djela pokazati dalje'', poručio je Dukić. 

"Zahvaljujemo svima koji su nam dali glas, a posebno našim koalicijskim partnerima. Ma već sada možemo proglasiti debelu pobjedu", dodao je Božidar Kalmeta.

U koaliciji Akcije Mladih i MOST-a očekuju da će ponovo ući u Gradsko vijeće i da će imati više od dva vijećnika koliko su imali 2013. godine.


Reci što misliš!