Politika

lokalni izbori 2017.

Branko Dukić novi gradonačelnik Zadra, a Božidar Longin novi župan Zadarske županije

Branko Dukić novi gradonačelnik Zadra, a Božidar Longin novi župan Zadarske županije

Prema privremenim ali još uvijek neslužbenim rezultatima Lokalnih izbora za gradonačelnika Zadra izabran je Branko Dukić iz koalicije okupljene oko HDZ-a, dok je novi župan Zadarske županije Božidar Longin

Glasovanju je pristupilo 38,90 posto od upisanih birača a nakon obrađenih 100 posto biračkih pobjedu je upisao novi gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić (HDZ) s 12.927 odn. 51,20 posto glasova, na drugom mjestu je Sabina Glasovac (SDP) s 5.848  odn. 23,16 posto glasova, a treća Marijana Botić (AM i Most) s 2.403 odn. 9,52 posto glasova.

U izboru za Gradsko vijeće vijeće Grada Zadra pobjedu je odnijela koalicijska lista HDZ, HSP A, HSU, HRAST, Pokret za uspješnu Hrvatsku, Reformisti s 46,47 posto glasova birača, a na drugom mjestu je koalicija SDP, HNS, HSS s 22,27 posto glasova a u Gradsko vijeće ulazi još koalicija Akcija mladih i Most sa 13,97 posto.

Koalicija oko HDZ-a na taj način u Gradskom vijeću Grada Zadra osvaja 18 vijećničkih mandata što Branku Dukiću garantira stabilnu većinu i miran rad, koalicija oko SDP-a osvojila je 8 mjesta, a koalicija Akcije mladih i Mosta 5 vijećničkih mjesta.

- Zahvaljujem građanima na povjerenju, ali ipak ćemo pričekat konačne rezultate. Jasno je već sad da smo ostvarili izvrsan rezultat. Nadam se pobjedi u prvom krugu, voljeli bismo početi raditi već sutra. Sve su indicije da ćemo i naredne četiri godine vladati Zadrom ili bolje rečeno služiti našim građanima. Imamo sve mjerodavne podatke da to ide u dobrom pravcu i da nastavljamo graditi Zadar i dalje kako je to već osmišljeno. Nije me bilo strah rezultata, nego daljnjeg posla. Kalmeta je čovjek koji je napravio dosta u ovom gradu i nadam se da ću ga dostojno zamijeniti i dalje nastaviti razvijati ovaj grad, rekao je Branko Dukić.

Izbori za župana Zadarske županije i Županijsku skupštinu- izvješće u 7.30

Glasovanju je pristupilo 45,53 posto upisanih birača a nakon obrađenih 99,6 posto biračkih mjesta u vodstvu za župana Zadarske županije nalazi se Božidar Longin (koalicija oko HDZ-a) s 50,11 posto glasova, na drugom mjestu je Renata Sabljar Dračevac (koalicija oko SDP-a) s 20,17 posto glasova i njih dvoje sučelit će se u drugom krugu izbora 4. lipnja.

Za županijsku skupštinu veliku pobjedu je odnijela koalicijska lista oko HDZ-a s 52,09 posto glasova birača, a na drugom mjestu je koalicija oko SDP-a s 18,69 posto glasova, a odličan rezultat polučila je i ovdje koalicija Akcije mladih i Mosta s 15,95 posto. U Skupštinu ulaze još Živi zid s 5,32 posto, te MOdes i HSP s 5,28 posto glasova birača.


Reci što misliš!