Politika

reakcije

Plenković: Zadovoljni smo ukupnim rezultatima lokalnih izbora

Plenković: Zadovoljni smo ukupnim rezultatima lokalnih izbora
Vijesti.hr

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković izjavio je na kraju izborne noći kako je HDZ izrazito zadovoljan sa ukupnim rezultatima lokalnih izbora te da je, kako je vrijeme odmicalo, vodstvo ili pobjeda HDZ-ovih kandidata za župane u prvom krugu postajala sve jasnija.

HDZ vodi u 12 županija u kojima je utakmica već zaključena u prvom krugu, rekao je Plenković u stožeru HDZ-a, dodavši kako da je siguran da će u ostalih nekoliko županija ta stranka ostvariti pobjedu u drugom krugu, zajedno s svojim partnerima. Očekuje da će HDZ i u Koprivničko-križevačkoj županiji ostvariti pobjedu i time obnašati vlast u 13 županija.

"U odnosu na izbore iz 2013. kada je HDZ u prvom krugu pobijedio u 25 gradova, ove godine ima vlast u 37 gradova", rekao je predsjednik HDZ-a popraćen burnim pljeskom.

Rekao je kako je ukupan postotak HDZ-a na razini županijskih skupština gotovo 32 posto, što je u skladu s trenutnim rejtingom stranke.
 
"Učinit ćemo sve da naš kandidat Andro Krstulović Opara pobijedi i to nam je izuzetno važno, a postoje izrazite šanse da moj imenjak postane gradonačelnik Splita", kazao je Plenković.

Pohvalio je rezultat kandidatkinje Ivane Šojat u Osijeku dok je HDZ u Rijeci, rekao je napravo solidan iskorak gdje je kandidat HDZ-a Staničić napravio vrlo dobar rezultat, a nešto je bolji rezultat i za riječku gradsku skupštinu.
 
Plenković se zahvalio stranačkom kandidatu za gradonačelnika Zagreba Dragi Prgomet na izvrsno organiziranoj kampanji i izrazio žaljenje što birači nisu prepoznali njegove kvalitete te zbog nesrazmjera broja glasova koje je HDZ dobio za Gradsku skupštinu. "Apsolutno sam uvjeren da bi Prgomet pridonio kvalitetnom razvoju grada", rekao je.
 
"Kad je riječ o izbornim rezultatima smatram da su pobjednički i realni i znače uspjeh u usporedbi s onima od prije četiri godine", ocijenio je Plenković i dodao kako je to potvrda odgovorne politike na nacionalnoj i razini županija gradova i općina.
 
"Od sutra nastavljamo pripreme za drugi krug izbora i s našom politikom na nacionalnoj razini koja je usmjerena na gospodarski rast i razvoj, pravnu sigurnost i društvenu solidarnost i snažnu političku odgovornost u suočavanju s  brojim  izazovima koji stoje pred Hrvatskom. Vjerujem da čemo i dalje imati snažnu podršku hrvatskih birača i ljudi na tom putu", zaključio je Plenković.


Reci što misliš!