Politika

Ponavljanje izbora

U drugom krugu desetak općina

U drugom krugu desetak općina
Borna Filic/PIXSELL

U drugi krug izbora ide se u desetak općina Zadarske županije, a ono što je za sada sigurno ponavljat će se izbori u Obrovcu,u Bilišanima i do tada se ne može govoriti o imenu župana i članova Županijske skupštine, izvijestili su članovi ŽIP-a na konferenciji za novinare

U nekim mjestima i općinama imat ćemo i ponavljanje izbora ali i drugi krug, izvjestio je predsjednik ŽIP-a, Boris Babić, prenosi Radio Zadar.

Drugi krug imaju Pag, Kali, Kolan, Posedarje, Povljana,  Pakoštane, Sali, Škabrnja,  Vrsi, Galovac. U nekim je općinama taj drugi krug ovisio je o 3 do 4 glasa kao  npr. Povljani ili Škabrnji. 

 "U Bilišanima, konkretno, izbori se ponavljaju zbog viška listića u svih pet glasačkih kutija", potvrdila  je potpredsjednica ŽIP-a Jadranka Nižić Peroš. 

 Imamo i prigovor SDP-a u Benkovcu konkretno za biralište u Bulićima gdje su glasovale osobe koje nisu pristupile  glasovanju. 

 Može li to utjecati na konačne rezultate, zanimalo je novinare.

Vidjet ćemo, rekla je Jadranka Nižić Peroš, jer u Obrovcu, na tom biračkom mjestu ima 473 birača , u Bulićima  128 birača, a župan je dobio 50, 11 posto, razlika je 82 glasa. 


Reci što misliš!