Politika

reakcije

Puhovski: Vrijeme je da SDP preuzme žena

Puhovski: Vrijeme je da SDP preuzme žena
Anita Perica/ HRT Centar Zadar

Kakav će rejting imati SDP, ne ovisi toliko o unutrašnjim svađama koje nikako ne pomažu stranci, koliko percepcija građana u drugom krugu lokalnih izbora, komentirao je za Media servis previranja u SDP-u politički analitičar Žarko Puhovski.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u intervjuu za Jutarnji list kako SDP više ne računa na Miranda Mrsića, koji je nakon prvog kruga lokalnih izbora javno rekao da SDP kao najjača oporbena stranka ne može biti zadovoljan sa rezultatima te da su toj stranci hitno potrebne promjene.

Puhovski komentira što bi moglo presuditi.              

"Mi imamo jako čudan sustav koji je dizajniran tako da stalno svi pobjeđuju, svi mogu dokazivati da su pobijedili, a realnost je takav da se ne zna kakva je snaga pojedinih. Ako HDZ dobije Split, HDZ je u svakom pogledu pobjednik. Ne dobije li Split, još se može tumačiti da SDP nije tako loše prošao. Ali, ide li se na izbore relativno skoro, ne u srpnju već u rujnu, tada će po mom sudu SDP proći jako loše.

Dogodi li se to, u SDP-u će sasvim sigurno početi rasprava o odgovornosti i Bernardić više neće smjeti reći da je takvo stanje naslijedio'', smatra Puhovski.              
           
 "Za SDP bi već poamlo bilo vrijeme i da se neka žena pojavi kao kandidat. Čini mi se da bi više od jake ličnosti dobro da se pojavi netko tko je pod navodnicima ‘slaba‘ ličnost, netko tko nije opterećen svim ranijim pričama"
, zaključuje Žarko Puhovski.
 


Reci što misliš!