Politika

drugi krug lokalnih izbora 2017.

Nikola Grmoja upozorio na važnost zaštite kulturne baštine

Nikola Grmoja upozorio na važnost zaštite kulturne baštine
Photo by: V. Jerinić

Nikola Grmoja održao je sa svojim zamjenicima Matom Tomljanovićem i Dariom Pecotić konferenciju za medije u povijesnoj jezgri Grada. Kandidati za župana i zamjenike župana ukazali su na probleme u očuvanju kulturne baštine Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

„Samo ovoga tjedna Dubrovnik će posjetiti 19 000 turista s brodova na kružnim putovanjima koje moramo preusmjeriti u ostala kulturna i turistička središta Županije kako bismo smanjili pritisak na Grad. I ja živim u Dubrovniku i iz iskustva znam kakve probleme Dubrovčani imaju zbog neodgovarajućeg upravljanja turističkim potencijalima. Županija ne smije zanemariti probleme koje masovni turizam izaziva u Dubrovniku. I turistima i građanima smo dužni pružiti najbolji mogući doživljaj, a ne samo guranje u gužvi gdje neće moći uživati u našim predivnim znamenitostima.“ – izjavio je Mato Tomljanović.

„Dosadašnji župan nije imao sluha za probleme na koje Dubrovčani godinama ukazuju. U vrijeme kad je HDZ bio na vlasti na gradskoj i državnoj razini dubrovačka kulturna dobra i baština doživjeli su najviše štete, kao što je propadanje Orlandovog stupa te projekt golfa na Srđu. Turizam je u našoj županiji najvažnija gospodarska grana i on nam se ne može više događati kao do sad, već su potrebne pažljive analize, planovi, katalozi dobara… Za sve to dosadašnji župan nije imao vremena, jer je obilazio europske znamenitosti, umjesto da se usredotočio na zaštitu dubrovačkih. Kao povjesničar posebno ću voditi računa o kulturnom dobru našeg Grada i županije.“ – izjavio je Nikola Grmoja


Reci što misliš!