Politika

reinterpretacija

Macron promijenio Trumpov slogan i poručio: "Učinimo naš planet opet velikim"

Macron promijenio Trumpov slogan i poručio:
AP

Francuski predsjednik, Emmanuel Macron, je u četvrtak oko 23.30 sati objavio poruku na francuskom a zatim i na engleskom, reagirajući na odluku Donalda Trumpa koji je netom bio objavio informaciju o istupanju Sjedinjenih Država iz Pariškog sporazuma o klimi.

Poruka Emmanuela Macrona "Učinimo naš planet opet velikim" koja je na Twitteru objavljena u ponoć, prenesena više od 140.000 puta i 'lajkana' 227.000 puta u petak poslijepodne, objavila je ta društvena mreža. To je prvi put da neki francuski predsjednik daje izjavu na engleskom iz Elizejske palače.

Poruka, preinačeni slogan Donalda Trumpa "Učinimo Ameriku opet velikom", ispisana velikim slovima na modro-zelenoj podlozi, prenošena je u čitavom svijetu: više od 20 posto 'retvitanja' dolazi iz SAD-a, gotovo 10 posto iz Francuske, 5 posto iz Velike Britanije i 3 posto iz Meksika, navodi platforma Visibrain.
Macronov poziv koji je na društvenim mrežama objavljen na njegovim osobnim računima, dobio je 114.000 'lajkova' na Facebooku.

Hashtag #Makeourplanetgreatagain imao je pak u petak gotovo 35.000 'tvitova', navodi Visibrain.

Rekord u prenošenju poruka nekog političara na Twitteru i dalje drži američki predsjednik Barack Obama čija je poruka "Još četiri godine" prenesena više od 900.000 puta prije reizbora u 2012. godini.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti