Politika

lokalni izbori

Plenković: ostvarili smo sjajne rezultate

Plenković: ostvarili smo sjajne rezultate
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković čestitao je u nedjelju kasno navečer stranačkim kolegama na, kako je rekao sjajnim rezultatima na lokalnim izborima, kao i svim drugim političkim strankama i njihovim biračima te svim građanima, koji su im dali povjerenje i izrazio uvjerenost da će odgovorno obnašati povjerene im dužnosti u iduće četiri godine.

HDZ je, zajedno s partnerima u Koprivničko-križevačkoj županiji, osvojio 12 županija, rekao je Plenković i posebno čestitao Ivanu Anušiću novom županu u Osječko baranjskoj županiji, koja je nakon Splitsko-dalmatinske, druga po veličini u Hrvatskoj. 

Naglasio je kako je HDZ dobio povjerenje da vodi svih 5 slavonskih i svih 5 dalmatinskih županija i ocijenio kako to pokazuje snagu HDZ-a. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama kvalitetno voditi projekt Slavonija, poručio je.

HDZ je osvojio 62 grada od 127, a još se vodi utakmica na Hvaru koja je izjednačena pa taj broj možda bude i 63, što je praktički 50 posto, rekao je Plenković. 

Od 428 općina HDZ je dobio povjerenje u 204, istaknuo je dodavši kako od ukupno 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave HDZ zajedno s partnerima ima vlast u njih 279. 

Posebno je čestitao na pobjedama u Daruvaru, Dubrovniku, Karlovcu, Ozlju i Oroslavlju, Senju, Đakovu, Požegi, Kutini, Imotskom, Makarskoj, Šibeniku, Vodicama, Vinkovcima, Velikoj Gorici, Zaprešiću i drugima.
Čestitao je i Andri Krstuloviću Opari te splitskom HDZ-u i svima koji su pridonijeli pobjedi.

Osim toga, čestitao je i Nikoli Dobroslaviću u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Blaženku Bobanu u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Goranu Pauku u Šibensko-kninskoj, Ivi Žiniću u Sisačko-moslavačakoj te Boži Galiću u Vukovarsko-srijemskoj kao i kolegi Darku Korenu u Koprivničko križevačkoj. 
Najavio je kako će idući susret sa županima biti u srpnju u Požegi te izrazio zadovoljstvo partnerskim odnosima.

Plenković je uputio poruku svim parlamentarnim strankama pozvavši ih na suočavanje s gospodarskim, financijskim i socijalnim izazovima. 
 Pozvao je na razgovore o političkoj stabilnosti, gospodarskom rastu i razvoju te sigurnosti zemlje, ali i demografskoj revitalizaciji i ulaganju u obrazovanje  i odgoj te povezivanju obrazvonoga sustava s realnim potrebama  tržišta rada uz društvenu solidarnost. 

Najavio je da od sutra ponovno otvara nacionalne teme s punom odgovornosti prema biračima i ljudima što će, smatra, donijeti najbolja rješenja.


Reci što misliš!