Politika

Niz uhićenja se nastavlja

Zbog prijetnji Plenkoviću uhićen je modni dizajner iz Rijeke, otkriveno je i što mu je napisao

Zbog prijetnji Plenkoviću uhićen je modni dizajner iz Rijeke, otkriveno je i što mu je napisao
Patrik Macek/PIXSELL

Zbog prijetnje koju je putem Facebooka uputio premijeru Andreju Plenkoviću, u četvrtak je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku priveden 45-godišnji muškarac iz Rijeke. Riječanin je priveden zbog osnovane sumnje u počinjenje dvaju kaznenih dijela prijetnje, piše Dubrovački vjesnik

Prijetio premijeru Plenkoviću nezadovoljan radom povjerenstva

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 15. lipnja 2017., nezadovoljan radom i djelovanjem jednog državnog dužnosnika, sa svog profila jedne društvene mreže uputio poruku prijetećeg sadržaja na profil tog dužnosnika. Ujedno se osnovano sumnja i da je 12. svibnja 2017., nezadovoljan radom i odlukom povjerenstva područnog ureda jednog zavoda, sedmorici članova tog povjerenstva sa svoje e-mail adrese uputio elektronsku poruku prijetećeg sadržaja. Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je 22. lipnja 2017. odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika temeljem čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku", stoji na stranicama DORH-a.

Odmah priznao da je poruku poslao u pripitom stanju 

Kako piše Dubrovački vjesnik, Riječanin je premijeru poslao prijeteću poruku u Inbox. "Treba likvidirati i tebe i cijelu hrvatsku vladu. Kad mi dođemo na vlast u Rijeci...", navodno je dio prijeteće poruke zbog koje je uhićen. 

Kako se neslužbeno doznaje, policija je prethodno utvrdila kako je prijetnja premijeru upućena iz naselja Suđurađ na otoku Šipanu te kako je njezin autor suvlasnik iznajmljene galerije i suvenirnice “Elafiti” Carlo Melloni Homolka iz Rijeke, koji je poznat i po nadimku Umjetnik te kao modni dizajner i autor suvenira od kamena, keramike i drveta.

On je, navodno, odmah priznao da je premijeru prijetio i to u pripitom staju. Mještani pretpostavljaju da je uputio prijetnju premijeru i zaposlenicima područnog zavoda jer nije dobio poticaje iz EU fondova koje je očekivao za svoju otočnu galeriju na Elafitima, piše Dubrovački vjesnik.

Najprije uhićen Hrvat koji živi u Austriji

Ovo je jedno u nizu uhićenja do kojih je došlo proteklog tjedna zbog prijetnji upućenih putem Facebooka. Najprije je 16. lipnja priveden 21-godišnji mladić, kojemu je određeno i 15 dana pritvora zbog objave koju je objavio još sredinom travnja. Najprije nije bio poznat sadržaj prijetnje koju je 21-godišnjak uputio premijeru, ali je poslije otkriveno kako je prijetio da će ga pogoditi kamenom, prenosi Index.hr.


Reci što misliš!

 Izdvojeno