Politika

podaci pozitivni

Prvi kolegij Božidara Longina: u fokusu zapošljavanje u Zadarskoj županiji

Prvi kolegij Božidara Longina: u fokusu zapošljavanje u Zadarskoj županiji

Na prvom javnom kolegiju zadarskoga župana Božidara Longina iznešeni su i podaci o broju nezaposlenih odnosno zaposlenih osoba na području Zadarske županije

Situacija je dosta dobra, kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Ante Vukašina:

''Prema podacima Zavoda za zapošljavanje na dan 30. lipnja bilo je nezaposlenih osoba 4461 osoba, što je 992 osobe manje nego na isti datum lani, a kad gledamo 2015.-u, to je oko 2 tisuće osoba manje''naveo je Vukašina na kraju kolegija. 

Još bitnji podatak je onaj što se tiče broja zaposlenih.

''To su podaci prema HZ za mirovinsko osiguranje. Na dan 30. lipnja u Zadarskoj županiji bilo je zaposleno 56 655 osoba, što je za 1642 osobe više nego što je bilo prošle godine. Znači da se situacija dobro razvija u tom dijelu, to je bitno i za naš proračun i za proračun jedinica lokalne samuoprave ali i za naše građane''kazao je pročelnik za gospodarstvo.  

Na prvom Kolegiju donesena je uz ostalo i Odluka o osnivanju i imenovanju načelnika, zamjenika načelnika i članova Stožera civilne zaštite Zadarske županije, što je župan Longin ocijenio važnim, vezano za aktualna zbivanja na požarištima ovih dana, prenosi Radio Zadar. 


Reci što misliš!