Politika

Krstičević: Nakon odmora donijet ću odluku

Krstičević: Nakon odmora donijet ću odluku
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ministar obrane Damir Krstičević u petak je najavio kako će nakon odmora donijeti odluku ostaje li na dužnosti ministra, jer kako je rekao nakon svečanog otvaranja vojarne "126 brigade HV-a u Sinju, treba mu malo odmora.

"Treba mi vrijeme da se malo odmorim. Idem nakon ovoga danas malo s obitelji u svoju Dalmaciju, a u stalnom sam kontaktu s premijerom i donijet ću odluku," rekao je u Sinju novinarima Krstičević.

Dodao je kako "radi svoj posao"  i kako će učiniti "sve što je najbolje za Hrvatsku"  jer je tako uvijek činio. "Meni je čast služiti za svoju zemlju, svojemu narodu," poručio je Krstičević, koji je kao ratni zapovjednik 4. gardijske brigade istaknuo da se "ratni zapovjednik 4. gardijske brigade nikada ne predaje."

Rekao je i kako je ponosan što je na čelu Hrvatske vojske i Ministarstva obrane te najavo da će danas s predsjednikom Vlade  Plenkovićem posjetiti vojne pilote u Zemuniku kod Zadra.

"Vrlo je važno posjetiti hrvatske pilote koji vrhunski rade svoj posao," dodao je Krstičević  koji je s premijerom Andrejem Plenkovićem danas u Sinju nazočio svečanom otvaranju vojarne "126 brigade Hrvatske vojske."

Premijer Plenković je odgovarajući na novinarski upit o ministru obrane Krstičevića nakon njegove najave ostavke na tu dužnost, rekao kako Krstičevića "hrvatski narod voli."

 "Ja ga cijenim i kao političara i kao čovjeka koji daje ogroman doprinos hrvatskoj vladi, jačanju sustava domovinske sigurnosti i siguran sam da ćemo nastaviti na jačanju svih naših sposobnosti i na realizaciji programa Vlade," rekao je Plenković. 

 Zahvalio je Krstičeviću na ostvarenju plana, današnjem otvaranju vojarne u Sinju i na njegovoj inicijativi da se organizira sastanak s pilotima u Zemuniku, koji, kako je rekao Plenković, lete  non- stop .

Podsjetio ja kako je hrvatska vlada u četvrtak donijela odluku o pomaganju Hrvatske u gašenju požara u Crnoj Gori.

"Znači, Vlada i ministar funkcioniraju normalno," poručio je Plenković.


Reci što misliš!