Politika

nevladina organizacija

Osnovan Savez udruga branitelja liječenih od PTSP-a

Osnovan Savez udruga branitelja liječenih od PTSP-a
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U Zagrebu je u srijedu osnovan Savez udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Republike Hrvatske kao nevladina i neprofitna organizacija, na poticaj udruga koje skrbe o braniteljima liječenima od PTSP-a i njihovih članova.

Iz Saveza su priopćili kako će ujedinjeni snažnije poticati skrb za hrvatske branitelje liječene od PTSP-a, zastupati i štititi njihove interese te kvalitetnije rješavati probleme i zapreke s kojima se susreću.

"Namjera osnivanja Saveza je ujedinjene braniteljskih udruga u Hrvatskoj, kao i udruga pripadnika HVO u BiH koje se bave istom problematikom. Cilj je ojačati djelovanje među braniteljima liječenima od PTSP-a, što je u zadnje vrijeme nažalost stagniralo, te pružati pomoć svim sudionicima Domovinskog rata bez obzira gdje i na kojem prostoru su branili domovinu, te bez ikakvih predrasuda i animoziteta", ističu u priopćenju.

Potrebu osnivanja Savez je potkrijepio i podatkom da je uzrok smrti 35 tisuća hrvatskih branitelja dokazano uzročno-posljedično povezan s oboljenjem od PTSP-a, kao i da je više od tri tisuće hrvatskih branitelja počinilo samoubojstvo.

"Osnivanje i povezivanje udruga itekako je potrebno ako želimo pokrenuti državne institucije da poboljšaju odnos i tretman prema hrvatskim braniteljima oboljelima od PTSP", stoji u priopćenju.


Reci što misliš!