Politika

rasprave urodile plodom

Gradsko vijeće grada Nina o rebalansu proračuna i darivanju zgrade OŠ Petar Zoranić

Gradsko vijeće grada Nina o rebalansu proračuna i darivanju zgrade OŠ Petar Zoranić

U Gradskoj vijećnici Grada održana je 2. sjednica novog saziva Vijeća Grada Nina. Na sjednici kojom je predsjedavao gospodin Marko Burela, predsjednik Gradskog vijeća, nazočilo je 12 od 13 vijećnika, na kojoj se po utvrđivanju kvoruma jednoglasno prihvatio dnevni red s prijedlozima odluka.

Na samom početku sjednice gradonačelnik Nina gospodin Emil Ćurko iznio je vijećnicima prijedlog da se materijali za buduće sjednice vijeća umjesto printanja i dostavljanja na kućne adrese, svim vijećnicima dostavljaju putem elektronske pošte, kako bi se izbjegli troškovi printanja, potrošnje papira te skupih tonera. Većina vijećnika pozdravilo je navedenu inicijativu te potpisalo izjave o suglasnosti naznačujući svoje e-mail adrese za buduću dostavu materijala.

Prelazeći na točke dnevnog reda uslijedilo je obrazloženje Pročelnice za financije i gospodarstvo o polugodišnjem obračunu proračuna grada Nina za 2017. godinu, te rebalansa Proračuna Grada Nina. Nakon kratke rasprave obje točke dnevnog reda prihvaćene su s 9 od 12 glasova.

Jednoglasno je donesena odluka o darovanju zgrade osnovne škole i sportske dvorane Osnovnoj školi Petar Zoranić. Naime, Gradonačelnik Emil Ćurko istaknuo je da je Osnovna škola u Ninu još uvijek uknjižena na Grad, unatoč činjenici da je Zadarska županija institucija ingerentna za školstvo i obrazovanje, te da je prijedlog ove odluke proizašao upravo dogovorom s nadležnim službama Županije.

Na dnevnom redu našli su se i prijedlozi odluka o imenovanju članova skupštine dviju gradskih tvrtki, koji su nužni za daljnji rad i poslovanje istih. Povjerenstvo za izbor i imenovanje sa sjednice održane 16. kolovoza 2017. utvrdilo je sljedeće prijedloge:

Skupštinu tvrtke Komunalac d.o.o. čine: Emil Ćurko, Aldo Zekanović, Marko Burela, Goran Utković te Nikolina Liverić, dok je prijedlog za članove skupštine tvrtke „ Nin turizam“ sljedeći: Emil Ćurko, Ante Matković, Vesna Jasna Relja, Nikolina Liverić, Ines Jakovčević.

Nakon kraće rasprave Prijedlozi odluka za imenovanje članova skupštine Tvrtki „Komunalac d.o.o.“ te „Nin turizam“ d.o.o. prihvaćeni su sa 7 glasova ZA te 5 PROTIV.

Sve ostale prijedloge odluka Gradski vijećnici prihvatili su jednoglasno.

Druga sjednica gradskog Vijeća sa svojim radom završena je u 21,00 sat.

 


Reci što misliš!