Politika

20 godina korišten bespravno

Primošten: Lušić vraća otok Smokvicu velu državi

Primošten: Lušić vraća otok Smokvicu velu državi
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ante Lušić, vlasnik Grafoplasta, tvrtke koja je od Općine Primoštena 1995. dobila na upravljanje otok Smokvicu velu, najavio je da će u petak šibenskome Županijskome državnom odvjetništvu i Općinskome sudu dostaviti dokumentaciju o vraćanju u mirni posjed otoka i tako prije deložacije, najavljene za 27. rujna, taj otok vratiti državi.

Ministar državne imovine Goran Marić rekao je  prije današnje sjednice Vlade, odgovarajući na pitanje novinara, kako se nada da će u mirnom postupku otok Smokvica biti vraćen u posjed Republike Hrvatske nakon što je 20 godina korišten bespravno.
 
Grafoplast je od Općine Primoštena 1995. godine na 30 godina dobilo na upravljanje otok Smokvicu velu. Vlasnik Grafoplasta  Ante Lušić rekao je danas za portal Šibenikin da je s otoka preselio osobne stvari, dio pokućstva i opreme koja je onamo dopremljena protekla dva desetljeća, a u dokumentaciji koju danas predaje šibenskome pravosuđu popisano je sve što ostavlja na otoku na kojem je i nekretnina upisana na njegovo, vila koju je 2014. legaliziralo Ministarstvo graditeljstva.
 
"Odlučio sam obaviti to džentlmenski, predati posjed državi bez incidenata i događanja naroda, mirno i prije zadanog roka i današnjim danom za mene ova priča završava", rekao je Lušić, koji smatra da je i sam oštećen u toj nevjerojatnoj pogodbi s državom, koja je cijeli otok dala privatniku na 30-godišnje korištenje bez naknade. Ustvrdio je da je tijekom godina na Smokvici uložio milijune, a zbog dugogodišnjeg spora s državom, otokom nije mogao normalno upravljati.
 
 "Ostavljam im uređeni otok sa strujom i vodom, svim priključcima i nekretninama u kojima još ima namještaja i praktički sve je nedirnuto", rekao je vlasnik Grafoplasta.


Reci što misliš!