Sci-Tech

Softver

Novi Google Play Music zna što želite slušati

Novi Google Play Music zna što želite slušati

Google u zadnje vrijeme prodaje sve više pažnje umjetnoj inteligenciji. Sjetimo se samo aplikacije Allo koja služi za razmjenu poruka i koja zna predvidjeti moguće odgovore ovisno o kontaktu, a sada nešto slično stiže i u domenu glazbe.

Naime, Google je znatno unaprijedio Google Play Music servis koji je dobio mogućnost strojnog učenja. Zahvaljujući tome, Google Play Music će sam znati kakvu vrstu glazbe ponuditi svojim korisnicima.

Kako je objašnjeno na službenom blogu, Google Play Music će od sada znati prepoznati gdje se nalazite, u teretani, na poslu, doma ili na nekoj drugoj lokaciji. Ovisno o lokaciji korisniku će biti puštena prigodna glazba - u teretani ona koja vas potiče na vježbanje, na poslu ona koja će vam omogućiti da se bolje koncentrirate na posao, a doma opuštajuća glazba kako bi se odmorili od napornog dana.

Ako se odlučite Google Play Music koristiti kao servis, Google vam tada neće nametati svoje glazbene ukuse, već će se preporuka temeljiti na onome što i inače slušate na tim mjestima. Google će zapamtiti i kakvu glazbu volite slušati dok vani pada kiša npr.

U Slučaju da ostanete bez signala, Google Play Music će vam odsvirati nešto s offline playliste složenoj prema onome što se ranije slušali. Što više budete koristiti ovu opciju, to će i Google Play Music biti precizniji. Kako se navodi na blogu, Google nije sav posao prepustio računalima, već se o izboru glazbe brine i njihov tim stručnjaka koji vodi računa da u ponudi uvijek bude najbolja glazba.

Google najavljuje kako će novo iskustvo slušanja glazbe zaživjeti tijekom ovog tjedna u 62 zemlje svijeta na Android, iOS i Web platformama.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.