Sci-Tech

Tabletna računala

U ožujku stižu tri nova iPada

U ožujku stižu tri nova iPada

Apple bi, ako je vjerovati izvorima iz njihovog dobavnog lanca, u ožujku sljedeće godine trebao predstaviti čak tri nova iPada. Prije svega, nadogradnju bi trebao doživjeti postojeći iPad Pro dijagonale zaslon 9,7 inča. Taj bi model u budućnosti trebao biti smješten u niži cjenovni razred, te bi mogao u potpunosti zamijeniti Air inačicu.

Nadalje, osvježenje bi trebao doživjeti i 12,9-inčni iPad Pro, i to na način da će mu se dodati True Tone zaslon koji trenutačno krasi njegovog manjeg brata, kao i 12-megapiskelna prednja kamera te True Tone bljeskalica.

Osim ovih postojećih modela, niti jedan psotojeći model sljedećeg proljeća ne bi trebao dobiti značajniju nadogradnju. Primjerice, iPad Mini 4, predstavljen prije više od godinu dana, i dalje će ostati u prodaji nepromijenjen.

Najveći novitet očekivanog predstavljanja u ožujku trebala bi biti sasvim nova inačica iPada, sa zaslonom dijagonale nešto veće od 10 inča. Špekulacije govore da bi se moglo raditi o modelu dijagonale 10,5" ili 10,9", ali ugrađenom u kućište iste veličine kao ono postojećeg 9,7-inčnog iPada Pro. To bi značilo da će novi model imati značajno manji okvir zaslona, koji će biti jedva vidljiv s prednje strane.

Ovakav bi iPad, s ekranom od ruba do ruba, trebao biti prvi Appleov uređaj s takvim dizajnerskim rješenjem. Tako bi kompanija mogla, nagađaju analitičari, najaviti sličan dizajn "bez rubova" koji bi nakon otprilike pola godine trebao biti implementiran u iPhone 8.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.