Sci-Tech

Biznis

BlackBerry zatvara pogone i outsourca proizvodnju mobilnih uređaja

BlackBerry zatvara pogone i outsourca proizvodnju mobilnih uređaja

Tvrtka BlackBerry službeno je potvrdila kako napušta praksu interne proizvodnje mobilnih uređaja. Umjesto toga poslužiti će se poslovnom politikom koja jednim dijelom podsjeća na onu koju je finska Nokia provela pri povratku na tržište mobilnih uređaja.

No umjesto kompletne prodaje imena i prava na uređaje bez ikakve stvarne povezanosti s njima, BlackBerry je napravio outsourcing što se tiče proizvodnje hardvera za mobilne uređaje.

Vanjski partneri odsad će proizvoditi Android mobilne uređaje pod BlackBerryjevim brandom za BlackBerry, a kanadska tvrtka će istim proizvođačima prodavati licence za svoj softver, koji će se instalirati na navedene uređaje.

No ako se prisjetimo posljednjih uređaja koje je kanadska tvrtka pustila u prodaju vidljivo je da se ova poslovna politika već provodi (barem proteklih godinu dana). Primjer je njihov najnoviji pametni telefon DTEK50 koji je za BlackBerry proizvela kineska tvrtka TLC, koja bi prema svemu sudeći trebala proizvesti i novi DTEK60.

Uz sve poznate povijesne modele s fizičkim tipkovnicama koji su nekad izlazili s proizvodnih traka ove tvrtke, vrijedi spomenuti da će BlackBerry Priv ostati upamćen kao posljednji mobilni uređaj koji je tvrtka BlackBerry proizvela interno, u svojim pogonima.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.