Sci-Tech

Softver

Microsoft u lovu na Netflixove korisnike

Microsoft u lovu na Netflixove korisnike

Microsoft je u svom "tajnom laboratoriju" ponovno testirao svoj Edge preglednik i došao do zaključka kako je on jedini idealan za Netflixove korisnike. Naime, testiranja su pokazala kako jedino Edge od svih ostalih testiranih preglednika sadržaj s Netflixa prikazuje u 1080p rezoluciji.

Ostali preglednici poput Chromea, Firefoxa i Opere sadržaj s Netflixa mogu prikazati u najviše 720p rezoluciji. Nadalje, Microsoftovo testiranje je još jednom pokazalo kako unatoč većoj rezoluciji Edge kudikamo manje troši bateriju na prijenosnim računalima.

Ovisno o pregledniku Edge je omogućio između 17% (Opera) i 70% (Chrome) dulju autonomiju baterije. Podsjetimo kako je Microsoft već imao sličan test, no kako ga je Operaprozvala zbog neotkrivanja metodologije testiranja, Microsoft je sada objavio i te podatke koje možete proučiti ovdje.

Microsoftove navode oko rezolucije potvrdio je i test kojeg je provela internetska stranica PC World - Edge jedini na desktopu sadržaj s Netflixa prikazuje u 1080p rezoluciji.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.