Sci-Tech

Obrazovanje

Digitalna akademija za osnovnoškolce od siječnja i u Zadru

Digitalna akademija za osnovnoškolce od siječnja i u Zadru

Otvoreno učilište Algebra ove je jeseni pokrenulo Digitalnu akademiju (http://digitalna-akademija.hr/ ), edukativni program namijenjen i prilagođen učenicima osnovnih škola.

Od logičkog razmišljanja i vještine rješavanja problema, preko programiranja, stvaranja, istraživanja i stjecanja vještina vezanih uz suradnju s drugima, Digitalna akademija uči djecu vještinama kakve u toj dobi još ne mogu steći kroz redovne školske programe ili ih, pak, ne mogu steći u tom obimu, na sustavan, pažljivo osmišljen način i korištenjem specifičnih programa namijenjenih djeci te dobi.

Digitalna akademija je tijekom prvih mjeseci provedbe u Zagrebu dobila brojne pohvale roditelja i djece koja su zadovoljna ovim programom obrazovanja zato što ih, na kreativan i poticajan način, uvodi u svijet digitalnih tehnologija.

Program Digitalne akademije namijenjen je djeci od prvog do osmog razreda osnovne škole te će od siječnja startati i u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru, a upisi su otvoreni od jučer. Djeca će nova znanja stjecati u suvremeno opremljenim informatičkim učionicama te će svako dijete tijekom nastave imati na raspolaganju jedno računalo i svu ostalu potrebnu opremu koja se koristi u nastavi.

"U Digitalnoj akademiji učenje i savladavanje digitalnih tehnologija činimo zabavnima, kroz igru i djeci posebno prilagođene sadržaje. Naši najmlađi polaznici razvijaju rješavanja problema i uče koristiti tehnologije i programe s kojima su se možda već i susreli, ali koje na drugi način, i uz pedagoško vodstvo mentora, zapravo dosad i nisu mogli lako upoznati u Hrvatskoj. Naša prva iskustva s Digitalnom akademijom, koja od listopada traje u Zagrebu, pokazuju da smo zaista uspjeli stvoriti program koji je primamljiv djeci i da je to izvanškolska aktivnost na koju ona rado idu. S druge strane, roditelji koji svoju djecu upišu na Digitalnu akademiju mogu biti sigurni da će ona svoja prva znanja s ovog područja stjecati na stimulativan način i kroz pažljivo osmišljen, moderan program kakav se dosad u Hrvatskoj nigdje nije niti mogao upisati. Iskustva s prvom generacijom djece u Zagrebu pokazala su nam da smo posve ispravno zaključili kako se radi o traženom vidu obrazovanja i za učenike osnovnih škola, a po brojnim pozivima roditelja iz drugih gradova znamo i da će interes u njima biti velik", kaže Maja Brkljačić, voditeljica programa Digitalne akademije.

Math Workout, Scratch, Code Studio, Touch Develop, Arduino, SketchUp, Play Lab, Sway, Adobe Spark, Movie Maker, Minecraft, Unity, Go Noodle, geocaching, proširena stvarnost (AR), Office 365 i blogovi samo su neki od programa, tehnologija i tehnoloških koncepata koje djeca, kroz zabavne zadatke i uz mentore, upoznaju na programima Digitalne akademije. Više informacija o svemu što će sve djeca u Digitalnoj akademiji naučiti, cjelokupnom programu kao i upisima može se pronaći na http://digitalna-akademija.hr/.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.