Sci-Tech

Biznis

PlayStation 4 je do sada prodan u više od 50 milijuna komada

PlayStation 4 je do sada prodan u više od 50 milijuna komada
YouTube Screenshot

Sony je objavio nove prodajne rezultate za svoju igraću konzolu PlayStation 4 – do sada je prodano više od 50 milijuna primjeraka

Sony je objavio nove prodajne rezultate za svoju igraću konzolu PlayStation 4. Prema njima ova konzola je do sada prodana u više od 50 milijuna primjeraka.

Ako se novi podaci usporede sa starima iz svibnja 2016. godine, tada je vidljivo kako je u navedenom razdoblju Sony uspio prodati dodatnih 10 milijuna primjeraka, što je očiti znak kako se interes za ovom konzolom i dalje ne smanjuje. Usporedbe radi, do brojke od 50 milijuna prodanih primjeraka PlayStationu 3 je trebalo 4,5 godine, a četvorci samo tri. 

Navedene brojke uključuju modele PlayStation 4, PlayStation 4 Pro i PlayStation 4 Slim. Sony je otkrio i podatke vezano uz prodaju igraćih naslova za PS 4. Sony je od svibnja 2016. godine uspio prodati dodatnih 125,7 milijuna naslova čime je brojka sa svibanjskih 270,9 milijuna skočila na 396,6 milijuna.

Kad je prodaja softvera u pitanju, navedene brojke se odnose na prodaju putem standardnih prodajnih lanaca poput trgovina te na prodaju digitalnim putem kroz PlayStation Store platformu.


Reci što misliš!