Sci-Tech

Mobilne aplikacije

Google u travnju gasi Hangouts API

Google u travnju gasi Hangouts API
Google

Google je najavio kako će 25. travnja ugasiti podršku za API njihove aplikacije za dopisivanje Hangouts, koja će se u budućnosti orijentirati na poslovno tržište

Google je izdao priopćenje u kojem ističe kako će 25. travnja ugasiti API za svoju aplikaciju za dopisivanje Hangouts. Riječ je o aplikaciji koja je u početku razvijena kako bi nadopunila ponudu Googleove društvene mreže Google+, no sada je njezin razvoj krenuo u zasebnom smjeru, piše Bug.

Googleova je namjera napraviti potpuni zaokret te krenuti u promociju Hangoutsa na poslovnom tržištu. U rujnu 2016. godine predstavljene su neke nove značajke Hangoutsa koje se odnose na održavanje video konferencija i poslovne sastanke.

Što se tiče mobilnih uređaja, kao jedna od zamjena za Hangouts već neko vrijeme spominje se, ali i nameće Googleova aplikacija Allo.

U skladu s navedenom tvrdnjom kako se Hangouts okreće poslovno tržištu je i nedavna Googleova akvizicija tvrtke Limes Audio, čime će se povećati kvaliteta videokonferencijskih poziva upravo unutar Hangoutsa.


Reci što misliš!