Sci-Tech

Apple mjerka BlackBerry...

Apple mjerka BlackBerry...

Prema nepotvrđenim glasinama koje prenosi Yahoo Finance, Apple navodno razmatra preuzimanje posrnulog kanadskog proizvođača mobilnih telefona BlackbBerry.

Navodno Apple želi preuzeti BlackBerry prije potpunog kolapsa tvrtke kako bi si osigurao veći udio na korporativnom tržištu. Appleu je sigurno zanimljiv i BlackBerryev portfolio od 44.000 patenata, zbog kojih je tvrtka vodeća na području rješenja za poslovne korisnike i sigurnost na mobilnim uređajima.

Preuzimanjem BlackBerrya Appleu bi se olakšalo i natjecanje u ugovorima s javnim sektorom, a postoje nagađanja kako i američka vlada potiče Apple na preuzimanje BlackBerrya obzirom da su oni jedan od najvećih korisnika BlackBerryevih rješenja.

Kao i obično u slučaju ovakvih glasina, nema nikakvih službenih komentara iz BlackBerrya i Applea. Također, nikakvi financijski detalji vezani uz moguće preuzimanje nisu objavljeni.

Već neko vrijeme se nagađa o potencijalnim kupcima BlackBerrya, te su se ranije ove godine proširile glasine kako bi Samsung mogao kupiti tvrtku, nakon čega je vrijednost BlackBerryevih dionica porasla 30%. Među potencijalnim kupcima BlackBerrya ranije su se spominjale i tvrtke poput Intela, Googla i Lenova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.