Sci-Tech

Microsoft priprema žestok udarac na Google

Microsoft priprema žestok udarac na Google

Microsoft pregovara s kompanijom koja ima ambiciozan plan preoteti Android iz Googleovih ruku. S obzirom da kompaniji iz Redmonda ne cvjetaju ruže u svijetu mobilnih telefona, čini se kako ipak žele poremetiti Googleove planove, investirajući u Cyanogen.

 

 


Kako je već ranije bilo riječi, Cyanogen na sebe gleda kao na platformu koju će pak iskoristiti druge kompanije, a koje će kreirati i integrirati servise u srž Androida - nešto što je njihovim riječima sada nemoguće zbog 'tiranske kontrole' Googlea.

Prema pisanju Bloomberga, Microsoft želi investirati u Cyanogen kako bi njihova platforma možda jednog dana koristila i lako se integrirala i s njihovim servisima.

Izvor je za Bloomberg rekao da je možda riječ i o komercijalnom partnerstvu, iako Microsoft za sada nije potpuno posvećen pregovorima. U ovom trenutku Cyanogen prikuplja financijska sredstva, a prema pisanju medija čini se kako je riječ o iznosu od kakvih 500 milijuna dolara.

Naravno, najveći problem u cijeloj priči o 'novoj' neovisnosti Androida predstavljaju aplikacije. CM teško da može računati s pristupom Google Play trgovini aplikacijama u slučaju da se njihov plan razvije dalje - u nešto opipljivo (ozbiljno).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.