Sci-Tech

Financijski rezultati

Amazon zbog Firea u velikim financijskim problemima

Amazon zbog Firea u velikim financijskim problemima

Doba je kada velike kompanije diljem svijeta objavljuju svoje financijske rezultate za prethodni kvartal. Učinili su to mnogi, a među njima i Apple čiji rezultati zahvaljujući iPhone uređajima pokazuju sjajnu zaradu i svijetlu budućnost. No, nisu svi te sreće pa je tako rezultate objavio i Amazon koji je upravo zbog pametnog telefona izgubio više od 500 milijuna dolara.

Amazonov pametni telefon Fire umjesto da bude ravnopravni konkurent Samsungovim i Appleovim uzdanicama, prouzročio je samo velike probleme za Amazon. Naime, iako je Fire trebao zablistati na tržištu, to s nije dogodilo jer očito nije dovoljno interesantan za kupce.Prodaja ide jako slabo i rezultati pokazuju da je zbog toga nastao gubitak od 170 milijuna dolara, dok Amazon na zalihi ima još telefona u vrijednosti 83 milijuna dolara koji se jako teško prodaju.

Dakle, čini se trenutno da je Fire totalno promašena investicija jer je umjesto konkurentnosti na tržištu donio samo gubitke za Amazon.

Da će Amazon biti u problemima zbog Firea pretpostavljalo se već prije dosta vremena, kada su odlučili spustiti cijenu uređaja na mizernih 0,99 dolara uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora, a sve kako bi se pokrenula prodaja ovog uređaja. Sva ova događanja pokrenula su i pad vrijednosti dionica na burzi pa razni ulagači strahuju od daljnjih problema koji bi se mogli pojaviti. Uz to što su prikazali relativno loše brojke za prethodni kvartal, u Amazonu su napomenuli kako ništa bolje razdoblje neće biti ni trenutni kvartal jer se uređaji i dalje slabo prodaju. Dakle, možemo očekivati još jedno sušno razdoblje za Amazon.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.