Sci-Tech

Pametni telefoni

BlackBerry Passport dostupan za kupnju

BlackBerry Passport dostupan za kupnju

Posrnuli BlackBerry je konačno i službeno predsavio novi Passport model smartphona, za kojeg čvrsto vjeruju da će ih vratiti na stare puteve slave

Nakon što je BlackBerry službeno predstavljanje novog "kvadratnog" smartphona poznatijeg kao BlackBerry Passport odradio još u srpnju, isti je od sada dostupan i za kupnju. Najnoviji model smartphona - Passport, BlackBerry je pustio u prodaju putem shopblackberry i Amazon online trgovina, piše Bug.

BlackBerry za ovaj model vjeruje kako je on upravo taj koji će posrnulu tvrtku vratiti na pravi put i na stare putove slave. Kada se uzme u obzir da je većina nekadašnjih BlackBerryjevih korisnika prešla u tabor iOS-a i Androida, malo je za reći da su tvrtkina očekivanja i više nego optimistična.

Kako bi im to pošlo za rukom odlučili su izraditi smartphone koji će u jednom uređaju kombinirati fizičku tipkovnicu i veći zaslon nego što je tada imao Appleov iPhone.

Zahvaljujući tome Passport je dobio kvadratni oblik i zaslon veličine 4,5-inča rezolucije 1440 x 1440 piksela uz gustoću od 453 ppi-a. Nadalje kako je poznato Passport je dobio i četverojezgreni procesor takta 2,2 Ghz, 13 MP kameru, bateriju od 3450 mAh, te 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije za pohranu korisnikovih podataka. Unatoč ranijim najavama kako će Passport pokretati BlackBerry 10.1 OS, isti na tržište stiže s novijom 10.3 verzijom operativnog sustava.

Sve u svemu specifikacije su kudikamo jače nego što ih ima tadašnji iPhone 5S, ali i najnoviji iPhone 6. Međutim naredni mjeseci će pokazati da li su ovaj put pogodili želje korisnika, ili je i ovo bio još jedan pucanj u prazno, koji će ih natjerati da stave ključ u bravu.

Što se tiče cijene ona uvelike ovisi o tome odakle ga kupujete. Naime Passport na američkom tržištu stoji 599 američkih dolara. To je cijena za slobodni uređaj, bez ikakvih dodatnih obveza i ugovora. Kad je riječ o europskom tržištu tu više ne vrijedi ona stara "koliko dolara toliko eura", već ćete umjesto 599 eura za isti morati izdvojiti 649 eura.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.