Sci-Tech

Wireless Network Watcher

Saznajte krade li vam netko Wi-Fi mrežu

Saznajte krade li vam netko Wi-Fi mrežu

Ovaj alat će na Windows računalima omogućiti pregled svih uređaja i računala spojenih na kućnu mrežu, a da se pri tom ne treba zamarati sučeljima nekih rutera.

 

Iako su instalacija i pokretanje programa krajnje jednostavni (bilo da je riječ o preuzimanju instalacijske ili komprimirane datoteke), potrebno je nešto detektivskog rada kako bi se otkrilo 'uljeze'. 'IP i MAC adrese su ključne identifikacijske točke za mrežni hardver, no neće biti od velikog značaja za vas', navodi David Nield.

Od više pomoći će svakako biti pogled na Device Name, Device Information i User Text polja koja će prikazati podatke za lakše identificiranje. Kućanstva nerijetko znaju imati i desetak povezanih uređaja pa se sve može učiniti nešto težim zalogajem - no otkriti uređaj 'viška' na kućnoj mreži ne bi trebao biti prevelik problem.

Wireless Network Watcher na žalost ne može izbaciti uređaje za koje korisnik misli da im nije mjesto na kućnoj mreži, što znači da na koncu priče ipak treba posjetiti postavke rutera. Za početak će možda biti dovoljno osigurati kvalitetnu lozinku, a brojni ruteri omogućavaju korisnicima i pružanje pristupa uređajima jedan-po-jedan.

Alat WNW je moguće preuzeti na ovom linku.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.