Sci-Tech

Mobiteli

Saga o Noteu7 je službeno završena - krive su isključivo baterije

Saga o Noteu7 je službeno završena - krive su isključivo baterije
Twitter

Samsung je objavio službene rezultate istrage vezano uz zapaljivu prirodu Notea7 – isključivi krivac za to su baterije. Dugotrajnom testiranju podvrgnuto je 200.000 uređaja

Napokon su stigli i službeni rezultati istrage koji bi trebali zaključiti sva nagađanja oko uzroka problema koji su zadesili Galaxy Note7 prošle jeseni, nakon čega je prvo privremeno, a potom i trajno, povučen iz prodaje i proizvodnje. Prema Samsungu jedini krivac za zapaljenja uređaja su samo baterije i to oba proizvođača.

Podsjetimo, baterije za Galaxy Note7 proizvodile su dvije tvrtke – sam Samsung (Samsung SDI) te kineska tvrtka Amperex Technology. Isprva se smatralo kako su samo Amperexove baterije problem, no u konačnici se ispostavilo da su jedna problem i one koje su proizvedene od strane Samsunga.

Službeni izvještaj navodi kako su baterije oba proizvođača imale greške u proizvodnji– spominju se pretanki interni separatori kod oba proizvođača te deformacije u gornjim kutovima (Samsung) i neprecizno postavljena izolacijska traka (Amperex). Samsung navodi kako je u istrazi sudjelovalo 700 njihovih zaposlenika te kako je tom prilikom testirano 200.000 Notea7 te dodatnih 30.000 baterija.

Dobivene rezultate su potom "pročešljale" tri nezavisne tvrtke - UL, Exponent i TUV Rheinland.

Također iz Samsunga poručuju kako se ovakva situacija zbog novih testova neće moći ponoviti ubuduće, s nekim od narednih mobitela koji su tek pred nama.


Reci što misliš!